Mainos

"Oletko, Jari Aarnio, huumekauppias?" – Aarniolta jäätävä kuittaus

1:10

Huomenta Suomessa vierailleelta Aarniolta kysyttiin suorat sanat ensimmäisessä tv-haastattelussaan hänen vankilasta vapautumisensa jälkeen.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio vapautui tiistaina tutkintavankeudesta odottamaan ensi vuodelle aikataulutettua hovioikeuden tuomiota.

Huomenta Suomen haastattelussa hänelle esitettiin konstailematon kysymys.

– Oletko, Jari Aarnio, huumekauppias?

– En, kuittasi Aarnio kylmänviileästi.

Jälkiviisaus on imelää

Jälkiviisaus on Aarnion mukaan imelintä laatua, mutta joitain asioita hän toivoo tehneensä Helsingin huumepoliisin päällikkönä toisin, Aarnio kertoi haastattelussa.

– Aika vähän on, mitä tekisin toisin. Joidenkin asioiden kanssa olisi voinut olla vielä tarkempi. Olisi pitänyt hoitaa moni dokumentaatio tarkemmin, kun ei silloin voinut tietää, että jälkikäteen 10-15 vuoden jälkeen ruvetaan tarkastelemaan asioita. Silloin ne tuntuivat tavalliselta arjelta.

Aarnion mukaan hänestä kirjoitettuun Keisari Aarnio -kirjaan eikä samannimiseen tv-sarjaan tutustuminen ollut vankilassa hänen prioriteettilistansa kärjessä, joten niitä hän ei ole lukenut tai katsonut.

– Aika lailla outoa, että asiaa käsitellään ikään kuin olisin kuollut. Ikään kuin minua ei olisi olemassa lainkaan. Sillä tavalla on hieman ulkopuolinen olo, mutta sille asialle en mitään voi, hän kertoi.

Työtarjouksia media-alalta

Kun Aarnio sai käräjäoikeuden tuomion, hän kertoo pakanneensa tavaransa ja ilmoittautuneensa vankilaan. Jos vankila kutsuu ensi vuonna jälleen, Aarnio aikoo hyväksyä hovioikeuden tuomion.

– Jos näin käy, niin samalla tavalla toimin. En pakoile, menen reilusti kärsimään tuomioni, jos sellainen vielä tulee.

Jos tuomio onkin vapauttava, suunnitelmissa ei ainakaan ole nimen muuttaminen. Työllistymistilanteensa puolesta Aarnio on toiveikas.

– Olen saanut tosi paljon yhteydenottoja kaikenlaisiin tehtäviin. En usko, että jään työttömäksi missään tapauksessa.

Työtarjouksia on tullut muun muassa median parista.

– Sepä se olisikin jännää, Aarnio totesi virne kasvoillaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.