Jare Tiihosen bisnekset romahtivat rajusti – yhtiön liikevaihto putosi yli kolmella miljoonalla eurolla

9:41
Uransa lopettanut Cheek avautui musiikkialan ahdingosta Viiden jälkeen -ohjelmassa viime vuonna.

Tilinpäätöksen mukaan koronapandemia on vaikuttanut Liiga Musicin liiketoimintaan negatiivisesti.

Cheek-artistinimellä tunnetun Jare Tiihosen firman Liiga Musicin liikevaihto tuli hurjasti alas viime vuonna. Asia käy ilmi Liiga Musicin tilinpäätöksestä, joka saapui kaupparekisteriin viime viikolla.

Liikevaihto putosi viime vuonna noin 430 000 euroon vuoden 2019 runsaasta 3,6 miljoonasta eurosta. Pudotusta oli siis noin 88 prosenttia.

– Voi hyvin olla, että edellisvuoden liikevaihtoa on saattanut kasvattaa arvopaperikauppa, jota viime vuonna ei olisi merkittävästi tehty, arvioi Talouselämän analyytikko Ari Rajala.

Roimasti tuli alas myös Liiga Musicin liikevoitto, jota kertyi viime vuonna vain runsaat 73 000 euroa eli yli 411 000 euroa vähemmän kuin vuonna 2019. Nettotulosta kertyi noin 108 000 euroa, joka on noin neljännes edellisvuodesta.

Tilinpäätöksessä kerrotaan, että koronapandemia on vaikuttanut Liiga Musicin toimintaan negatiivisesti. Liiga Musicin toimialana ovat äänitteiden ja musiikin kustantaminen.

Vaikka liikevaihto ja tulos putosivat roimasti, on Tiihosen firmassa kuitenkin mukavasti rahaa. Yhtiö jakoi osinkoa viime vuonna 150 000 euroa.

– Osingonjakokelpoisia varoja on jäljellä 4,8 miljoonaa euroa, joten osinkoja riittää jakoon vielä useiksi vuosiksi. Taseen puolella sijoituksissa osakkeiden tasearvo on tippunut 4,3 miljoonasta eurosta 2,6 miljoonaan euroon. Ilmeisesti omistuksia myyty, Rajala sanoo.

Kassavaroja yhtiöllä oli vajaat 318000 euroa ja rahoitusomaisuusarvopapereita vajaat 1,1 miljoonaa euroa.

– Likviditeetti on kunnossa ja osingot voidaan maksaa suoraan kassasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja