Mainos

Japanissa jouduttu evakuoimaan yli miljoona ihmistä rankkasateiden vuoksi – Kyushun saarella on satanut jopa metrin verran vettä alle viikossa

1:04
Video: Yli miljoona ihmistä jouduttu evakuoimaan Japanissa rankkasateiden vuoksi.

Japani on antanut evakuointimääräyksen yli miljoonalle ihmiselle maan eteläisimmällä ja kolmanneksi suurimmalla saarella Kyushulla voimakkaiden rankkasateiden vuoksi.

Rankkasateet ovat aiheuttaneet maanvyörymiä saarella. Evakuointimääräykset koskevat 1,02 miljoonaa ihmistä Kagoshiman ja Miyzakin prefektuureissa Kyushun eteläosissa. 

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Kyushun saarella on satanut viime perjantaista lähtien jopa 1000 millimetriä, eli yhden metrin verran vettä, mikä vastaa koko kuukauden sademäärää alueella. 

Paikallismedian mukaan Kanoyan kaupungissa, Kagoshimassa, mitatiin keskiviikkona jopa 81 millimetriä sadetta tunnissa. Ennusteiden mukaan vettä voi tulla huomiseen mennessä ainakin 300 millimetriä lisää.

Vain vuosi aikaa maan pahimmasta sääkatastrofista vuosikymmeniin

Vuosi sitten Japanissa kuoli yli 200 ihmistä rankkasateiden aiheuttamissa maanvyörymissä ja tulvissa. Se oli pahin sääkatastrofi Japanissa 36 vuoteen.

Silloin maan pääministeriä Shinzo Abea kritisoitiin hitaasta reagoinnista. Nyt hän kehotti ihmisiä hakeutumaan turvaan ajoissa, ja käski armeijan valmistelemaan pelastusoperaatioita. 

BBC:n tietojen mukaan yksi vanhempi nainen on kuollut mutavyöryn osuttua hänen taloonsa Kagoshimassa.

Myös Intian suurin kaupunki Mumbai on tällä viikolla ollut kaaoksessa rankkasateiden vuoksi. Sateet aiheuttivat muurin romahtamisen, jossa kuoli yli 20 ihmistä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja