Japanin sensaatio Ryoyu Kobayashi varmisti Rukan tuplavoittonsa hurjalla mäkiennätystä sivunneella leiskautuksella – hyppäsi kaksi lavaa alempaa kuin muut

Ryoyu Kobayashi voitti Rukan mäkihypyn suurmäen kisan murskaavalla 147,5 metrin hypyllään, joka sivuaa Stefan Kraftin mäkiennätystä. Suomen Jarkko Määttä ylsi maailmancupin pisteille. Hän oli lopulta 29. Kauden avauskisassa loistanut Antti Aalto jäi ulos toiselta kierrokselta ja oli loppusijoituksissa sijalla 33.

Kuvan videolla Antti Aallon Wislan seitsemäs sija.

Kobayashi hyppäsi avauskierroksella komean 140 metrin hypyn. Toisella kierroksella hänelle alennettiin lavaa kymmenennestä kahdeksanteen. Tämä ei japanilaista estänyt, vaan hän ylsi hurjaan 147,5 metrin hyppyyn. Hän voitti kisan lopulta 22 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Andreas Wellingeriin.

Määttä ja Aalto vaihtoivat käytännössä rooleja Wislan kilpailuun verrattuna. Silloin Määttä karsiutui viimeisenä toiselta kierrokselta ja Aalto ylsi sensaatiomaisesti seitsemänneksi.

Aalto hyppäsi avauskierroksella tasan 120 metriä ja jäi 1,5 pistettä toisesta kierroksesta. Määttä räväytti avauskierroksella 128,5 metrin hypyn ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 25.

Toisella kierroksella Määttä ei onnistunut samanlaiseen suoritukseen, vaan hyppy jäi vaatimattomiin lukemiin, tasan 120 metriin.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Venäjän Nizhny Tagilissa.