Antti Aalto onnistui komeasti toisella kierroksella – jäi niukasti kärkikymmenikön ulkopuolelle

Antti Aalto hyppäsi komeasti mäkihypyn maailmancupin Venäjän Nizhny Tagilin lauantaisessa osakilpailussa sijalle 12.

Aallon ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi vain 121.5 metriin. Aalto oli ensimmäisen hyppykierroksen jälkeen vasta sijalla 28, mutta suomalaishyppääjä paransi sijoitustaan rutkasti toisella kierroksella.

Aalto venytti toisen kierroksen hyppynsä 132 metriin. Hienosti onnistunut suoritus nosti Aallon tuloslistalla komeasti sijalle 12. Paikka kilpailun kärkikymmenikössä jäi vain 1,3 pisteen päähän.

Kilpailun voittoon hyppäsi Norjan Johann Andre Forfang. Puolan Piotr Zyla venytti toiseksi ja kärkikolmikon täydensi maailmancupia johtava Japanin Ryoyu Kobayashi.

Kilpailun toinen suomalainen Jarkko Määttä epäonnistui ensimmäisellä kierroksella täysin, sillä hänen hyppynsä kantoi vain 108 metriin. Määtän päivän kisasijoitus oli 49:s.