Mäkihyppyiloa! Antti Aalto liiteli kärkikymppiin – uran parhaaseen huikea kohennus

Antti Aalto sijoittui komeasti seitsemänneksi mäkihypyn maailmancupin kisassa Puolan Wislassa sunnuntaina. Se on Aallon uran ylivoimaisesti paras henkilökohtainen saavutus maailmancupissa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Antti Aallon suorituksesta Wislassa.

Aalto oli avauskierroksen jälkeen viidentenä 123 metrin hypyllään. Toisella suorituksella suomalainen venytti 127-metrisen, mutta menetti silti muutaman sijan. Yhteispisteet olivat 251,0.

23-vuotias Aalto oli tullut ennen tätä maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa parhaimmillaan 26. sijalle, TOP30-sijoituksia oli ennen sunnuntaita neljä.

Tulos oli siis piristysruiske Aallon uralle, mutta sitä se oli myös pohjamutiin viime vuosina painuneelle suomalaiselle mäkihypylle. Kyseessä on paras suomalaissijoitus maailmancupissa lähes kolmeen vuoteen

Henkilökohtaisen maailmancupin avauskilpailun voittoon hyppäsi venäläinen Jevgeni Klimov 263,4 pisteen potilla. Toinen oli Saksan Stephan Leyhe (256,7 pistettä) ja kolmas Japanin Ryoyu Kobayashi (255,6). Kisan toinen suomalainen, Jarkko Määttä, karsiutui toiselta kierrokselta.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Rukalla.