Jani Wickholm avoimena vakavista terveysongelmistaan

Laulaja Jani Wickholm myöntää, että rankka kiertue-elämä on rasittanut miehen terveyttä.

Jani Wickholm muistetaan vuoden 2003–2004 Idols-ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi Hanna Pakarisen viedessä voiton. Idolsin jälkeen Jani on luonut musiikkiuraansa jo noin kahdeksan vuoden ajan ja hiljattain artisti julkaisi seitsemännen albuminsa Aivan eri mies. Mies myöntääkin MTV3.fin haastattelussa muuttuneensa niin henkisesti kuin fyysisesti vuosien aikana.

– 26-vuotiaana lähdin Idolsista ja nyt olen kohta 35-vuotias. Onhan tämä rankka ammatti, joten fyysisiä muutoksia olen huomannut. Ajan kuitenkin paljon autoa ja rytmi kääntyy keikkaillessa. Lisäksi yrittäjyys luo paineita ja stressiä. Ihmisten palveleminen musiikilla on pyhä elämänarvo ja minulle henki ja elämä, mutta tähän ammatin harjoittamiseen liittyy paljon kaikkea, mikä syö miestä, Jani kuvailee.

Wickholm kertoo vakavana, miten hänellä on ollut ongelmia terveytensä kanssa. Janilla on diagnosoitu useiden suomalaisten vitsaus, kilpirauhasen vajaatoiminta. Elimistön kilpirauhashormonin puute hidastaa aineenvaihduntaa, mistä seuraa muun muassa väsymystä ja painonnousua. Erilaiset oireet saattavat heikentää elämänlaatua huomattavasti.

– Terveyden kanssa on oikeasti ollut ongelmia. Vaikka syön terveellisesti ja elän suhteellisen terveellisesti, niin kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa ongelmia. Mulla on se paha juttu, että turpoan ja kilpirauhasen ongelmien kautta minulla on myös mahdollisuus kakkostyypin diabetekseen. Nämä ovat olleet oikeasti aika vakavia juttuja, joiden kanssa joudun tekemään kovasti töitä.

Wickholm uskoo rankan kiertue-elämän rytmin vaikuttaneen sairauteen. Artisti myöntää myös usein huolehtivan enemmän muista kuin itsestään.

– Viikonloppuisin keikoilla rytmi kääntyy ihan nurin kurin ja viikonlopun aikana saattaa tehdä 48 tuntia töitä, niin onhan se aikamoista buustaamista ja puskemista. Arkena pitää sitten pyörittää yrittäjän arkea, koko ajan on töissä. Tässä on kyse myös henkimaailman asioista, sillä henkisyys ja psyykkisyys vaikuttavat toisiinsa ja sen tasapainon löytyminen omassa elämässä näkyy.

Yleensä kilpirauhasen vajaatoimintaan määrätään elinikäinen lääkitys, joka korvaa kilpirauhasen tuottamattoman hormonin. Wickholm ei kuitenkaan syö tällä hetkellä tyroksiinia vaan luottaa luontaistuotteiden voimaan.

– Selvittelin vähän asioita ja otin superfood-guru Olli Postiin yhteyttä ja hän kehotti suosimaan kookosöljyä, merilevätuotteita ja kalanmaksaöljyä. Näiden vinkkien avulla olen huomannut, että mulla on nyt jo asiat huomattavasti paremmalla suunnalla.

Wickholm vakuuttaa kuitenkin faneilleen MTV3.fin kautta, että laulaja aikoo pitää itsestään huolta ja saada sairauden kuntoon.

– Haluan tuoda kaikille tietoon, että haluan saada itseni kuntoon ja niin, että olen vielä kymmenen vuoden jälkeenkin fyysisesti ja henkisesti pätevä tekemään tätä hommaa. Näiden asioiden kanssa on saatava se stabiilius ja ne tulevat kyllä, jollain tavalla, Jani toteaa reippaasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat