Mainos

Jan Vapaavuori: Microsoft on paras vaihtoehto

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori pitää positiivisena, että Nokia-kaupassa päädyttiin nimenomaan Microsoftiin.

– Olihan se uutispommi. Monella tapaa hätkähdyttävä. Mutta osasihan sitä jollakin tavalla ounastella, ottaen huomioon Nokian viimeaikaiset haasteet ja ongelmat, kertoi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori aamulla Lontoosta.

Vapaavuori uskoi, että se on Nokian ja Suomen kannalta parempi kuin ehkä muut tarjolla olleet vaihtoehdot.

– Tällä ei taida olla välittömiä, suoria vaikutuksia Suomen taloudelle. Tällä ei ole vaikutusta työpaikkoihin, henkilöstön asemaan tai verotuloihin. Se, miten pitemmällä aikavälillä käy, sen aika näyttää, mietti ministeri Vapaavuori.

– Vielä eilen meillä oli yksi aika heikossa kunnossa oleva toimia, nyt meillä on kaksi paremmassa kunnossa olevaa toimijaa. Nokialla on tämän kaupan myötä paremmat mahdollisuudet olla verkkoliiketoiminnan maailmanlaajuisessa bisneksessä. Microsoft näyttää osoittavan suurta mielenkiintoa Suomeen, kertoi Vapaavuori.

Vapaavuori näkee toivoa

– Kyllä tässä on paljon potentiaalista toivon sanomaa.

Vapaavuoren mukaan tässä on samanlainen draaman kaari kuin Ericssonilla, joka luopui jo aiemmin matkapuhelimista ja on toiminut menestyksekkäästi verkkoliiketoiminnassa. Vapaavuori uskoi, että Nokian osalta käy samalla tavalla.

– Tietty aikakausi tässä päättyy suomalaisessa taloushistoriassa ja kansainvälisen matkapuhelinjätin pääkonttori tuskin palaa enää Suomeen. Kasvavan verkkoliiketoiminnan myötä Nokia vahvistuu sillä alalla entisestään ja Nokialla on varmasti erinomaiset edellytykset pärjätä tulevaisuudessakin.

Ministereillä Nokian Lumiat

Vapaavuoren kädessä Lontoossa oli Nokia Lumia-kännykkä. Käyttääkö Vapaavuori jatkossa Microsoftin matkapuhelinta, sen aika näyttää. Toistaiseksi valtiovalta on Vapaavuoren mukaan pitänyt kunnia-asiana sitä, että kaikki ministerit käyttävät Nokian puhelimia.

– Katsotaan, mitä valtiovalta jatkossa päättää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.