Jamie Oliver neuvoo: Näin loihdit romanttisen illallisen

Hurmaava tv-kokki Jamie Oliver paljasti blogissaan, millaisista aineksista syntyy ystävänpäivän romanttisin illallinen.

Jamie Oliver jatkaa voittokulkuaan tavallisten ihmisten luottokokkina, sillä tällä kertaa mies neuvoo, miten väsäät onnistuneen illallisen ystävänpäiväksi.

Jamien mukaan tärkeintä on muistaa, että kultasi ei vaadi sinulta ihmeitä - etenkään jos et muutenkaan viihdy keittiössä. Jo se, että olet yrittänyt parhaasi ja nähnyt vaivaa, on suuri asia rakkaallesi.,

– Ruuhkaisten ravintoloiden sijaan pysykää kotona ystävänpäivänä. Valmista rakkaallesi rauhallinen ja intiimi illallinen, sillä se on romantiikkaa parhaimmillaan, Jamie kirjoittaa nettisivuillaan.

1. Yksinkertaisuus on valttia

Haluaisit varmasti yllättää rakkaasi hienoilla yksityiskohdilla ja monimutkaisella menulla, mutta hän ei halua odottaa sinua (ja ruokaa) koko iltaa. Sen sijaan, että yrittäisit tehdä vaikutuksen erikoisilla luomuksilla, panosta tunnelmaan. Valmista ruokaa, jonka osaat tehdä jo etukäteen, jotta keittiössä häseltämisesi ei latista romantiikkaa.

2. Hyvä raaka-aineet ovat kaiken a ja o

Yksinkertainen ei välttämättä tarkoita kuitenkaan helppoa, sillä ruoan maun on oltava hyvä. Älä kersku ainesosien hinnoilla, vaan pyri sen sijaan antamaan rakkaallesi makukokemuksia, joita hän ei helposti unohda.

Jos valitset tuoreita ja hyviä raaka-aineita, sinun ei tarvitse tehdä paljoakaan, jotta ne maistuvat hyvältä.

3. Tee ruoka mahdollisimman valmiiksi jo etukäteen

Jamie kertoo, että hänen ystävänpäivän illallisensa koostuu suurimmaksi osaksi erilaisista kylmistä ruoista ja kastikkeista, jotka pystyy valmistamaan päivää tai paria aikaisemmin. Tarjoa niiden lisukkeena vaikkapa perunoita ja mehukkaaksi paistettua pihviä, joiden valmistamiseen menee enintään 20 minuuttia.

4. Valmista kevyt illallinen tuhdin sijaan

Jos romanttisen illallisesi tavoitteena on tehdä jotain muutakin hauskaa ruoan jälkeen, kannattaa ateria pitää varsin kevyenä. Esimerkiksi uunimakkarat ja perunamuusi eivät ole hyvä idea, sillä rakkaasi haluaa sen jälkeen peiton alle lähinnä nukkumaan.

5. Pidä hauskaa!

Koko illan tärkein asia on, että pidätte hauskaa. Jos et ole sitä tyyppiä, joka suunnittelee pitkän kaavan menua monta päivää putkeen, älä vaadi sitä itseltäsi tälläkään kertaa.

Järjestä sen sijaan illasta itsesi näköinen - viettäkää vaikkapa helppo piknik olohuoneen lattialla tai kehittele jokin nopea yllätys juuri ennen iltaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja