Jami-Petteri Klemolan taposta veljeksille pitkä tuomio – "Ollaan murhan ja tapon rajamailla"

Jami Petteri Klemola katosi 16. kesäkuuta Kaustisilla – ruumis löydettiin joesta kaksi kuukautta myöhemmin 0:44
Katso videolta kylmäävät kuvat rikoksen tekopaikoilta.

Pohjanmaan käräjäoikeustuomitsi 1990-luvulla syntyneet Toni ja Ville Nykäsen taposta ja hautarauhan rikkomisesta 10 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Syyttäjä oli vaatinut kaksikolle tuomiota murhasta.

Vuonna 1993 syntynyt Toni Johannes Nykänen ja vuonna 1990 syntynyt Ville Matias Nykänen kuristivat Jami-Petteri Klemolan kuoliaaksi narua ja käsiä käyttämällä. Uhrin kuoltua ruumis käärittiin mattoon, vietiin henkilöauton tavaratilassa metsästysmajalle poltettavaksi majan takassa ja sen jäleen upottaneet jäänteet pressupussissa Porasenjokeen.

Rikos tapahtui kesäkuussa Kaustisella.

Ei riittävää näyttöä vakaasta harkinnasta

Oikeuden mukaan asiassa ei esitetty riittävää näyttöä tapon vakaasta harkinnasta, jossa henkilöt olisivat varautuneet etukäteen esimerkiksi ruumiin hävittämiseen.  

– Ottaen huomioon surmaamista edeltäneet näytetyt tapahtumat, surmaamisen tekotapa ja miten vastaajat ovat hävittäneet Klemolan ruumiin, ollaan murhan ja tapon rajamailla. Koska tällaisissa tilanteissa laki on tulkittava syytettyjen eduksi käräjäoikeus katsoo, että Toni Nykänen ja Ville Nykänen ovat syyllistyneet tappoon, tuomiossa kerrotaan.

– Rangaistusta ankaroittavana seikkana on myös otettava huomioon se, ettei Klemola ollut antanut mitään aihetta vastaajien menettelylle. Myös vastaajien toiminta teon jälkeen osoittaa piittaamattomuutta ja välinpitämätöntä suhtautumista itse tekoon. Tekoon ei liity lieventäviä seikkoja.

Miehet määrättiin korvaamaan uhrin omaisille yhteensä 20 000 euroa kärsimyskorvauksia. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat