James Bond -näyttelijä kiristi itselleen tuliterän Aston Martinin – autolla surkea kohtalo

Aston Martin julkaisee rajoitetun erän James Bondin klassikosta 1:21
Aston Martin ilmoitti vuonna 2018 tuovansa tuotantoon James Bondin klassisesta työsuhdeautosta version, joka sisältää elokuvista tuttuja härveleitä.

James Bondin roolista tunnettu irlantilaisnäyttelijä alkoi hankalaksi, kun hänelle ei ollutkaan luvassa ilmaista urheiluautoa.

Perinteikäs brittimerkki Aston Martin palasi James Bondin työsuhdeautoksi vuoden 2002 elokuvassa Die Another Day, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä Kuolema saa odottaa. Kolmessa aiemmassa elokuvassa maailman tunnetuin salainen agentti ajoi BMW:llä.

Tuolloin Bondia neljättä ja viimeistä kertaa näytellyt Pierce Brosnan sai alleen tuliterän V12 Vanquishin. Näyttelijä ihastui autoon siinä määrin, että halusi sellaisen itselleenkin.

Luuli saavansa ilmaisen auton

Brosnan paljasti hiljattain Esquiren haastattelussa jääneensä siihen käsitykseen, että saisi Vanquishin myös itselleen kiitoksena auton markkinointiapuna toimimisesta. Auton lahjoittaminen sen mainoskasvolle ei ole mitenkään harvinainen tai poikkeuksellinen toimintatapa, mikä oli ilmeisesti yhtenä väärinymmärryksen syynä.

Kun Brosnanille sitten selvisi, ettei ilmaista autoa olisikaan luvassa, ryhtyi hän hankalaksi. Hän muun muassa kieltäytyi poseeraamasta auton vierellä valokuvissa, jos ei saisi sitä mitä itse koki ansaitsevansa.

Tässä vaiheessa Brosnanilla oli vyöllään jo kolme Bond-elokuvaa, joten rahasta Vanquishin ostaminen ei olisi jäänyt kiinni. Kyse olikin periaatteesta.

Brosnan sai tahtonsa lopulta läpi ja valmistaja lahjoitti hänelle auton. Kyseisen Vanquishin kohtalona oli kuitenkin tuhoutua rakennuspalossa vuonna 2015.

Katso Brosnanin haastattelu Esquiren YouTube-videolta.

Lähteet: Esquire, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat