Aston Martin ryhtyy valmistamaan James Bondin ikonista autoa uudelleen, vain hintalappu hirvittää – mukana elokuvista tutut härvelit

1:21

Uustuotantona valmistettavan Aston Martin DB5:n hinta tulee olemaan yli kolme miljoonaa euroa. Ennen veroja. Eikä sillä ole edes asiaa liikenteeseen.

Pääkuvan video

Aston Martin julkaisee rajoitetun erän James Bondin klassikosta

Autojen jokseenkin erikoisista lisävarusteista johtuen ne eivät tule olemaan katulaillisia. Hintalapussa seisoo siitäkin huolimatta hengästyttävät kolme miljoonaa euroa. Urheiluautoistaan tunnettu brittiläinen Aston Martin aikoo valmistaa 25 uutta vuosimallin 1964 DB5:ttä, jotka on varustettu 007 ja Kultasormi (1964) -elokuvasta tutuilla lisäkilkkeillä. Taustalla on Aston Martinin ja Bond-leffojen takana olevan EON Productions -tuotantoyhtiön yhteistyö.

Alun perin vuosina 1963–1965 valmistetun DB5:n konepellin alta löytyy neljälitrainen ja 282-hevosvoimainen rivikutonen, jolla ehditään nollasta sataan kestää hieman reilussa seitsemässä sekunnissa. Auton huippunopeus on noin 240 kilometriä tunnissa. Autoja valmistettiin alle tuhat kappaletta.

DB5 on esiintynyt Kultasormen jälkeen myös Bond-elokuvissa Pallosalama (1965),  007 ja kultainen silmä (1995), Huominen ei koskaan kuole (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) ja Spectre (2015).

Autoja valmistetaan myyntiä varten 25 kappaletta, mutta sen lisäksi sekä Aston Martin että EON Productions saavat kumpikin yhden auton. Lisäksi yksi auto rakennetaan pelkästään hyväntekeväisyyshuutokauppaa varten.

Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuonna 2020.

Vuonna 2010 tuntematon ostaja maksoi elokuvassa nähdystä alkuperäisestä DB5:stä neljä miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja