Jamaikalaisen pikajuoksumestarin näytteessä dopingia – pyrkii silti MM-kisoihin pikakäsittelyn avulla

Jamaikalainen pikajuoksija Briana Williams on antanut positiivisen dopingnäytteen, uutisoi jamaikalainen The Gleaner -lehti.

Naisten 100 metrin tämän kauden maailmantilastossa kuudentena ajalla 10,94 oleva Williams, 17, on jäänyt kiinni kielletyn nesteenpoistajan käytöstä.

Williamsin asianajaja Emir Crowne on kertonut The Gleanerille, ettei Williams ole tietoisesti ottanut kiellettyä ainetta. He yrittävät saada asian pikaisesti käsittelyyn, sillä Williams elättelee vielä toiveita pääsystä Dohan MM-kisoihin.

Jamaika ilmoittaa MM-joukkueensa 6. syyskuuta.  

– Kantamme on se, ettei neiti Williams ole syyllinen näissä olosuhteissa, ja häntä ei tulisi rankaista. Taistelu on ankara, mutta tämä on todellakin sellainen tapaus, jossa urheilijaa ei voi syyttää, Crowne totesi ja lisäsi, että Williamsin tulisi saada korkeintaan huomautus.

Puolustuksen mukaan Williams oli ottanut flunssalääkkeitä, jotka olivat pilaantuneita. Williams oli ilmoittanut ottamansa flunssalääkkeet antidopingvalvojille.

Sportsmax-sivuston mukaan Williamsin taustajoukot lähettivät lääkkeitä kyseisestä erästä tutkittavaksi Yhdysvaltoihin. Tutkimukset osoittivat, että tableteissa oli virheellisesti myös nesteenpoistajaa. 

– Selitys ja sen puolustukseksi tehty testi saattavat hyvinkin puhdistaa urheilijan (Williamsin) nimen, Jamaikan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Warren Blake kommentoi. 

Williams, joka voitti 100 ja 200 metrin nuorten maailmanmestaruudet Tampereella 2018, antoi näytteen Jamaikan mestaruuskisoissa 20.-23. kesäkuuta. Siellä hän oli kolmas 100 metrillä ja nappasi paikan MM-kisoihin. Williamsin juoksema aika 10,94 on alle 18-vuotiaiden maailmanennätys. 


Lue myös:

    Uusimmat