Jamaikan pikajuoksijahirmu keräsi urallaan olympiamitaleja ja maailmanmestaruuksia – mikä toi tähden nyt suomalaiseen jalkapalloseuraan?

Entinen huippupikajuoksija opettaa kotkalaisia jalkapallojunioreita 1:48
Kerron Stewart valmentaa tällä hetkellä jalkapallojunioreita Kotkassa.

Entinen huippupikajuoksija Kerron Stewart vaikuttaa tällä hetkellä Suomessa. Jamaikalainen toimii juoksuvalmentajana jalkapalloseura KTP:n organisaatiossa.

35-vuotias Stewart lopetti uransa viime vuonna ja aloitti Kotkassa syksyyn asti kestävän pestinsä toukokuussa.

Stewart voitti kilpaurallaan kahden henkilökohtaisen olympiamitalin lisäksi kolme pikaviestin MM-kultaa ja kaksi MM-hopeaa Jamaikan joukkueessa. Hän voitti hopeaa myös Berliinin MM-kisojen 100 metrillä vuonna 2009.

– Hienoimmat muistoni liittyvät olympialaisiin. Kaikki ne olympialaiset, joihin osallistuin, olivat ainutlaatuisia. Mielestäni jokaisen ihmisen tulisi kokea olympialaisten tunnelma – jos ei kilpailijana – niin penkkiurheilijana, Stewart sanoi MTV Urheilulle.

Jamaikalainen päätyi työskentelemään KTP:ssä entisen managerinsa kautta. Kotkassa hän haluaa opettaa juoksutekniikan lisäksi nuorille, mitä huippu-urheilulle omistautuminen todellisuudessa vaatii. Stewart haluaa motivoida pelaajia unohtamatta korostaa hauskanpidon merkitystä.

– Minun työni ei ole niin vaikeaa. Pelaajat ovat vastaanottavaisia ja nopeita oppimaan. He ovat avoimia ja ymmärtävät, mitä haluan heiltä. Se tekee valmentamisesta helppoa, ja se on paras asia, jota voin toivoa valmentajana.

 

Lue myös:

    Uusimmat