Mainos

Jälleen vaille kesätöitä jääneen Oscarin, 16, mustikoille riittää kysyntää – nuorukaisen marjoja tilattu jo 800 litran edestä!

Oscar Taipale tuli kaksi vuotta sitten julkisuuteen jäätyään vaille kesätyötä. Nuori mies hankki tuolloin kesärahat poimimalla ja myymällä mustikoita itse. Mustikka-Oscarina tunnetun pojan yritteliäisyys huomioitiin jopa presidentti Sauli Niinistön toimesta.

Nykyään 16-vuotias Taipale lähtee jo kolmatta kesää omatoimiselle marjanpoimintaurakalle.

– Hain jälleen kesätöitä, mutta minulle sanottiin, että sinähän pystyt hankkimaan niitä myös itse. Ennakkoon on tilattu 800 litraa marjoja, jotka poimin yhdessä kaverini Veetin kanssa, Taipale kertoo.

800 litraa mustikoita tarkoittaa Taipaleen mukaan 3600 euroa, joilla hän aikoo rahoittaa uuden kännykän lisäksi myös opiskelukirjat lukioon.

– Ajattelin laittaa lukiokirjoihin myös itse rahaa, niin ei tarvitse vanhemmilta pummata, Taipale kertoo.

Julkisuus ja presidentiltä tullut huomio ei ole ollut pelkästään positiivista Taipaleelle, sillä hän on kokenut myös ikäviä kommentteja ja haukkumista toisilta nuorilta. Taipale on saanut kuitenkin omalla esimerkillään innoitettua myös muita nuoria keräämään marjoja

– Siinä kävi niin, että ne jotka haukkuivat minua aluksi ovat lähteneet nyt itse kuitenkin poimimaan niitä marjoja ja kysyvät minulta, että pääseekö mukaan, Taipale kuvailee.

Torille laulamaan

Marjanpoiminnan lisäksi Taipale on suunnitellut esiintyvänsä laulamalla cover-kappaleita toritapahtumissa ja kahviloissa samalla kun myy mustikoita.

– Keikkapyyntöjä voi laittaa tulemaan Facebookissa, nuori mies toteaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.