Niinistön tsempit lämmittävät yhä – Mustikka-Oscarilla uusia bisneksiä ja pikkuveli, joka nimettiin presidentin mukaan

Saarijärveläisen Oscar Taipaleen, 15,  elämä mullistui vajaa vuosi sitten elokuussa. Oscar oli jäänyt ilman kesätyöpaikkaa, mutta sepä ei yläasteikäistä nuorukaista lannistanut.

Hän päätti poimia mustikkaa metsästä ja lopulta tilauksia oli niin paljon, että neljän viikon poimintaurakka tuotti 1500 euron tuotot.

Nuoren miehen yritteliäisyys kiiri myös presidentti Sauli Niinistön korviin ja Niinistö lähetti tsemppiterveiset Oscarille presidentin Facebook-sivun kautta. Mediamylläkkä oli valmis.

Kulunut vuosi on ollut Oscarille kiireinen ja täynnä paljon uusia tuulia. Mukaan kuvioihin on tullut esimerkiksi musiikki.

Hänen ensimmäinen levytyksensä Taivaankaaren taa julkaistiin muutama viikko sitten ja nuori mies on ehtinyt jo keikkailla jonkin verran.

– Halusin kokeilla myös musiikkia. Tähän kappaleeseen on yhdistetty sekä vanhaa että uutta. Kyseessä on ihan tällainen raakaversio, joka toivottavasti rohkaisee myös muita musiikista kiinnostuneita kokeilemaan.

Kuluneen kuukauden Oscar on ollut töissä it-alan yrityksessä, mutta mustikkametsään mennään kunhan marjat kypsyvät.

– Neljätoista tilausta on tullut jo, Oscar naurahtaa.

Oscar muistelee viime kesää ja kulunutta vuotta edelleen ihmetellen. Etenkin presidentin huomio lämmittää yhä. Presidentti Niinistö huomio Oscar Taipaleen myös Uudenvuoden puheessaan. 

– Se oli kyllä niin huikea juttu, kuinka pienestä asioistakin voi tulla suuria.

– Pikkuveli syntyi huhtikuussa ja hänelle oli aivan pakko laittaa toiseksi nimeksi Sauli.

Oscar kiittelee kaikkia häntä vuoden aikana tsempanneita ja tukeneita. 

– Parasta on ollut nähdä tämä 11-vuotias Arvi, joka on nyt lähtenyt myymään koruja.

MTV Uutiset kertoi tänään Arvista, joka päätti alkaa myymään itsetekemiään koruja rahoittaakseen hevosharrastustaan.

– Tunnen Arvin ja olemme kaavailleet myös jonkinlaista yhteistapahtumaa. Hän on sanonut, että olen vähän niin kuin hänelle esikuvana. Se tuntuu kyllä tosi hienolta.

Lue myös:

    Uusimmat