Mainos

Jälkisammutustyöt jatkuvat Riihimäellä

Riihimäen matkakeskustyömaan palovahingot varmistuvat vasta lähipäivinä, kun asiantuntijat pääsevät tutkimaan lämmön vaurioittamia rakenteita.

Jälkisammutustyöt jatkuvat talossa huomisaamuun asti. Sen jälkeen rakennukseen pääsevät pelastuslaitoksen ja poliisin tutkijat sekä rakentajan edustajat.

Yhtenä mahdollisena palosyynä pidetään edelleen sitä, että betonia lämmittäneet kaasusäteilijät kaatuivat styroxpakkausten päälle. Yksikönjohtaja Hannu Lokka YIT:stä toteaa, että vastedes styroxit laitetaan sivummalle ja niitä ehkä hankitaan vähemmän kerralla.

- Paketteja oli todella paljon, koska työmaan piti edetä jouheasti.

YIT:n piti tänään postittaa kutsut matkakeskuksen harjannostajaisiin. Tulipalo lykkäsi juhlahetken kesäkuun kolmannesta päivästä yli kesälomien.

Viivästyksen ja taloudelliset vahingot ratkaisee se, mitkä betonirakenteet ovat vioittuneet purkukuntoon. Lokan mukaan pahimmalta näyttää yläkannen tilanne, sillä valmiina olivat vasta kuorilaatat.

Yleisö tuli turhan lähelle

Pahimmin palaneen kakkoskerroksen piti toimia pysäköintitiloina viereiselle toimistotalolle, joka pelastettiin palolta. Tilat valmistuvat marraskuussa, mutta työntekijöille tarvitaan väliaikaisia parkkipaikkoja.

Yksikönjohtaja Hannu Lokka kiittää nuorta työnjohtajaa, joka havaitsi palon työmaan sulkemisen aikoihin eilen. Työnjohtaja oli mennyt mittaamaan vasta valetun betonin lämpötilaa ja havaitsi tuolloin tulipalon. Hän hälytti apua ja varmisti, että viimeisetkin 60 työntekijästä poistuvat rakennustyömaalta.

Komisario Mika Heikkonen Riihimäen poliisista valittelee sitä, että yleisö pyrki liian lähelle paloa. Paikalle hälytettiin kaikki mahdolliset partiot sekä varusmiehiä takaamaan turvallisuutta, koska kuumentunut kaasupullo saattaa lentää satoja metrejä.

Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen sanoo, että Riihimäen linja-autoasema voi huoletta pysyä perinteisellä paikallaan ensi vuoden puolelle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.