IL: HJK-tähdelle tuomio 12-vuotiaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – "Melkoinen sokki"

Jalkapallon Veikkausliigaseura HJK:ssa pelaava Jair Tavares Silva on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, uutisoi Iltalehti.

Rikos tapahtui vuonna 2016. Kyseisen vuoden aikana Jair pelasi brassiseura Ituanossa sekä AC Oulussa.

Kaksikko sopi tapaavansa illalla jalkapallokentällä pelaamisen merkeissä. Uhri oli tekoaikaan 12-vuotias ja oli myös kertonut tästä pelaajalle.

Uhrin lisäksi paikalla oli kaksi hänen ystäväänsä, mikä ei käräjäoikeuden todistajalausuntojen mukaan miellyttänyt pelaajaa. Syytetty pyysi uhria mukaansa etäämmälle ystävistä keskustellakseen hänen kanssaan rauhassa kahdestaan.

Uhrin mukaan Jair kehui häntä kauniiksi, jonka jälkeen pelaaja suuteli uhria ja yritti laskea tämän housuja ja kosketella häntä. Tilanne päättyi, kun uhrin ystävät kutsuivat häntä takaisin.

Silva myönsi suudelman tapahtuneen, mutta sanoi sen lähteneen uhrin aloitteesta. Hän myös kielsi koskettaneensa 12-vuotiasta seksuaalisesti ja sanoi koskeneensa vain tämän vaatteita, sillä hän ei pitänyt niitä sopivina jalkapallon pelaamiseen.

Käräjäoikeus ei vakuuttunut selityksestä. Syyttäjä vetosi Jairin esitutkintaan, jolloin hän sanoi, ettei muista vuoden 2016 tapahtumista mitään. Tarkkojen yksityiskohtien valossa oikeus ei kuitenkaan niellyt syytetyn selitystä muistamattomuudestakaan.

Seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion lisäksi Silvan on maksettava uhrille 1 500 euroa korvauksia sekä kuitattava oikeuskäyntikulut valtiolle.

"Emme olleet tietoisia"

27-vuotias Jair on pelannut tammikuusta 2021 lähtien HJK:ssa. Entinen Ilves-keskikenttä kuuluu joukkueen avainpelaajistoon.

HJK:n miesten operatiivinen johtaja Ville Wallén kertoi Iltalehdelle, etteivät vuoden 2016 tapahtumat olleet heille tiedossa.

– Emme olleet tietoisia tästä. Tämä on melkoinen sokki, Wallén totesi ja lupasi joukkueen selvittävän asiaa.

Jair on pelannut tällä kaudella 11 veikkausliigaottelussa ja onnistunut kahdesti maalinteossa.

Hänet nimettiin aluksi penkille maanantain Suomen Cupin otteluun VPS:ää vastaan, mutta poistettiin noin tunti ennen peliä kokoonpanosta.

MTV Urheilu ei tavoittanut HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahtea.

Juttuun lisätty maininta kokoonpanomuutoksesta kello 18.31.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja