Jalkapallolegendalta hävytön salibandyrankkari – yksi kaikkien aikojen erikoisimmista

Ruotsalainen jalkapallolegenda Glenn Hysén esitteli salibandytaitojaan viikonloppuna pelatussa hyväntekeväisyysottelussa. Hän teki yhden kautta aikojen erikoisimmista salibandyrankkareista.

Pelaajaurallaan Englannin mestaruuden Liverpoolin paidassa voittanut ja kaksi kertaa UEFA Cupin voittoa IFK Göteborgissa juhlinut Hysén kuljetti palloa yhdellä kädellä noin puolentoista metrin päähän maalista. Sen jälkeen hän potkaisi oman kenkänsä jalasta ja siirsi pallon ensiksi sivulle, sen jälkeen maaliin.

– Olen tehnyt jotain samantyylistä joskus. Mietiskelin, jos se voisi toimia. Voitte nähdä, että saan juuri ja juuri osuttua palloon, mutta onnistun kuitenkin hämäämään maalivahtia. Voisi sanoa, että melkein epäonnistuin, Hysén sanoi Aftonbladetille.

Ottelu pelattiin kuusi vuotta sitten syöpään menehtyneen nuorisotyöntekijän kunniaksi. Muut nuorisotyöntekijät olivat perustaneet rahaston, jonka tukemisessa Hysén on ollut mukana. 

Hyséniltä kuulosteltiin, mikäli hänen olisi pitänyt panostaa jalkapallon sijasta salibandyyn. 

– Ei ei ei, herranen aika. Minussa ei ole yhtään salibandyä. Minulla on kuitenkin ollut kiinnostusta lajia kohtaan. Pelaan kerran vuodessa ja se on hyväntekeväisyyttä varten. Minusta tuntuu, että toinen joukkue tunsi sääliä meitä kohtaan ja säästeli. He antoivat meille hiukan siimaa, jos niin voi sanoa, Hysén kertoo.

Ruotsalainen oli tehnyt samanlaisen tempun jalkapallossa.

– Olen tehnyt samanlaisen kerran aiemmin. Potkaisin kenkäni oikealle, jonne maalivahti syöksyi. Sen jälkeen oli helppo työ laittaa pallo vasempaan laitaan. Katsotaan, jos kokeilen samaa jossakin muussakin lajissa, ehkä käsipallossa, Hysén päättää.

Lue myös:

    Uusimmat