Jalkapalloilija kieltäytyy polvistumasta ennen otteluita – antoi kattavat perustelut: "Näen joka viikko, kun pelaajia syrjitään rasistisesti"

Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Nottingham Forestin Lyle Taylor ei syty Black Lives Matter -kampanjalle. 

Kun muut pelaajat polvistuvat Black Lives Matter -hengessä ennen otteluita, Lyle Taylor seisoo. Niin tapahtui viimeksi FC Cupin kolmannen kierroksen ottelussa Cardiff Cityä vastaan lauantaina. 

Se on herättänyt huomiota jalkapallopiireissä. 

Taylor, 30, taustoitti ratkaisuaan BBC:lle sen jälkeen, kun hän oli itse ratkaissut ottelun iskemällä pelin ainoan maalin kolmannella minuutilla. 

Hän painotti, että tukee sinänsä mustien asemaa ja vastustaa rasismia, mutta organisaationa ja liikkeenä Black Lives Matter ei saa hänen kannatustaan. 

Hänen ei pidä siitä, että isot mediayhtiöt ovat tukeneet Black Lives Matter -liikettä. 

– Se on huono asia sen takia, mitä ne organisaatiot edustavat. 

Heittää pallon somen suuntaan

Black Lives Matter -liike kasvoi uudelleen George Floydin kuoleman jälkeen. Urheilijat ovat tukeneet liikettä muun muassa polvistumalla ennen otteluita. 

Täylor haluaa kyseenalaista teon tehokkuuden. Hänestä koko viesti on vesittynyt. 

– Näen joka viikko, kun pelaajia syrjitään rasistisesti. Mitä Twitter ja Instagram oikeasti tekevät pysäyttääkseen näiden väärennettyjen tilien teon?

Taylorin isä on tummaihoinen ja äiti vaaleaihoinen. Hänen mielestään kielenkäytöstä on tullut liian "poliittisesti korrektia". 

– Isä on musta, ei värillinen. Äitini on valkoinen, ei joku beigen värinen. Ongelmana on, että mitä sanoja käytämme ja voimme käyttää. 

Hyökkääjä Taylor tuli täksi kaudeksi Charlton Athleticista Nottingham Forestiin. Hän on tehnyt 23 ottelussa neljä maalia. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja