Jäikö luvattu veronpalautus saamatta? Siihen on kaksi syytä, etkä pidä niistä kummastakaan

Iloisten veronmaksajien maa 6:35

Kaikki eivät ole saaneet tänään tililleen luvattuja veronpalautusrahoja. Syitä tähän voivat olla maksun siirtyminen tai rahojen meneminen esimerkiksi ulosmittaukseen.

Veronpalautuksen on saanut tililleen tänään tiistaina, jos on ilmoittanut verottajalle ajantasaisen tilinumeron. Jos verottajalla on väärä tai vanhentunut tilitieto tai ei tilitietoa ollenkaan, maksu viivästyy. Tilanne on sama, jos on ilmoittanut tilinumeronsa 11. marraskuuta jälkeen.

Jos Verohallinnolta puuttuu ajantasainen tilinumero, veronpalautuksen saa maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä 19. joulukuuta alkaen.

OP:sta tulee ilmoitus maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa. Kun on saanut ilmoituksen, voi lunastaa veronpalautuksen OP Ryhmän osuuspankin kassapalveluita tarjoavasta konttorista Suomessa 28 päivän kuluessa ilmoituksen päiväyksestä.

Jos ei lunasta maksuosoitusta 28 päivän kuluessa, raha palautuu Verohallintoon. Sen jälkeen saa postitse tilinumerotiedustelun. Kun on ilmoittanut tilinumeronsa OmaVerossa, saa palautuksen tililleen noin viikon kuluessa.

Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastuksesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksina muutoin kuin asiakkaan pyynnöstä.

Palautukset suoraan perintään

On myös tilanteita, joissa veronpalautus ei vain myöhästy vaan jää saamatta – kokonaan tai osittain. Esimerkkejä:

* Verohallinto on käyttänyt palautusta maksamattomiin veroihin tai verovelkoihin.

* Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojen maksuun.

* Veronpalautus on ollut alle 5 euroa (oma-aloitteisten verojen palautusraja on 20 euroa).

* Veroilmoituksia on jäänyt antamatta tai niissä on olennaisia puutteita.

Lue myös:

    Uusimmat