Verottaja muistaa 3,6 miljoonaa suomalaista ennätyssummalla – yhteinen "joululahjarahan" maksupäivä jää historiaan

Verokortti uudistuu 6:06

Suomalaisille maksetaan tänään veropalautuksia ennätykselliset 2,9 miljardia euroa. Kaikkiaan veronpalautusta saa 3,6 miljoonaa ihmistä.

Video: Verokorttiin on tulossa muutoksia.

Vuoden 2017 veronpalautukset kilahtavat pankkitileille tänään. Nyt veronpalautusta saa 3,6 miljoonaa ihmistä palautettavan summan ollessa ennätyksellisen suuri, 2,9 miljardia euroa. Muutakin historiallista tässä vuodessa on; viimeistä kertaa veronpalautukset maksetaan kaikille samana päivänä.

Ensi vuonna veronpalautuksia maksetaan asiakkaille pääsääntöisesti elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Kaikille yhteistä yhtä veronpalautuspäivää ei siis jatkossa enää ole.

Myös jäännösveron eräpäivät ovat valtaosalla elokuun ja helmikuun välisenä aikana. Päivämääriin vaikuttavat oma verotuksen päättymispäivä sekä omaan tai puolison veroilmoitukseen tehdyt muutokset.

Jäännösveroa eli mätkyjä joutuu tänä vuonna maksamaan 600 000 suomalaista yhteensä 1,2 miljardia euroa. Mikäli jäännösveron määrä on 170 euroa tai enemmän, summa on jaettu kahteen erään.

Ensimmäisen erän maksupäivä oli joulukuun alussa ja toinen erä tulee maksuun 1. päivä helmikuuta.

Myös verokorttiin on tulossa muutoksia

Jos tilinumero on jäänyt ilmoittamatta Verohallinnolle, veronpalautuksen saa maksuosoituksena OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 19.12.2018 alkaen.

Mikäli verotuspäätöksen mukana lähetetyt jäännösveron tilisiirrot ovat kadonneet, maksutiedot saa Verohallinnon uudesta verkkopalvelusta eli OmaVerosta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa vero.fi/omavero. Jäännösveron voi myös maksaa OmaVeron kautta.

Tiedon ensi vuoden veronpalautuksesta tai jäännösverosta saa OmaVero-palvelusta sekä postitse saapuvasta veroilmoituksesta. Esitäytetty veroilmoitus lähetetään huhtikuun loppuun mennessä. 

Ensi vuoden alusta myös verokorttiin on luvassa muutoksia.

Uudistuksen jälkeen sivutuloprosentti poistuu kokonaan ja palkkakausikohtaisista tulorajoista luovutaan.

Lue myös:

    Uusimmat