Jade kärsi huonosta kuulosta 11 vuotta – syy paljastui vihdoin lääkärissä: "Hän kysyi, olinko laittanut sinne mitään"

7:09
Asiantuntijat kertovat, miten omasta kuulostaan voi pitää huolta. Katso video!

Englantilaisnaisen huonon kuulon syy selvisi vasta yli kymmenen vuoden jälkeen lääkärin tutkimuksessa. Korvaan oli jäänyt kiinni muovikuula-aseen luoti, kertoo Daily Mail.

Kahden lapsen äiti Jade Harris, 28 oli kärsinyt jo pidemmän aikaa huonosta kuulosta. Hän joutui aina katsomaan televisiota kovalla äänellä ja pyytämään ihmisiä toistamaan itseään.

– Kaikki aina nuhtelivat minua kovaäänisyydestä, kun huusin paljon sen takia, etten kuullut itseäni. Tuntui kauhealta, kun ei pysty kuulemaan itseään kunnolla ja se oli niin kiusallista, Jade kuvailee Daily Mailin mukaan.

Vasta viime heinäkuussa Jade hakeutui tarkastuttamaan kuulonsa, kun hänen oikeaan korvaansa oli päässyt vettä ja sen seurauksena kuulo oli heikentynyt entisestään.

"Hän kysyi, olinko laittanut sinne mitään"

Lääkärissä Jaden molemmat korvat tutkittiin, ja ne päätettiin huuhdella ruiskun avulla, jotta kertynyt vaikku saataisiin poistumaan.

– Hoitaja aloitti vasemman korvan kanssa, mutta "vaikku" ei liikkunut, ja sitten hän kysyi, olinko laittanut sinne mitään, Jade selittää.

Kahden lääkärin tutkimuksen jälkeen Jade lähetettiin välittömästi sairaalaan. Siellä useiden eri välineiden avulla äidin korvaa tukkivaa esinettä yritettiin poistaa, kunnes siinä onnistuttiin.

Korvasta löytyi muovikuula-aseen luoti, keltainen kuula.

"En ollut tietoinen, että se oli mennyt korvaani"

Operaatio oli kivulias, mutta Jade kuvaa, että hänestä tuntui heti paremmalta ja hänen kuulonsa parani selkeästi, kun kuula oli poistettu korvasta.

Samalla hän muisti, miten kuula oli todennäköisesti päätynyt hänen korvaansa – se oli 11 vuotta sitten!

– Olin kutsunut ihmisiä kotiini juhliin 11 vuotta sitten ja ystäväni pelleili muovikuula-aseen kanssa. Luoti kimposi lasista ja sitten – tai ainakin luulin– se osui korvaani ja kimposi pois. Se sattui kuin se olisi osunut minuun, se oli niin nopea ja kova, mutta en ollut tietoinen, että se oli mennyt korvaani, miten ilmiselvästi kävi, Jade kertaa.

Jaden korva oli kuulan seurauksena punoittava, ja viikon ajan hän hoito punoitusta korvasuihkeen avulla.

Kuulon paraneminen muutti paljon kahden lapsen äidin elämää. Aiemmin hän vältteli uimista, ettei kuulo pääsisi pahenemaan sekä äänekkäitä paikkoja, kuten keikkoja ja lastenjuhlia, sillä hän pelkästi, ettei kuulisi mitään.

Ystävät ja perheenjäsenet veivätkin Jaden 8- ja 5-vuotiaita tyttäriä paikkoihin, ja äiti pysyi pääasiassa kotona. Nyt kuulo ei kuitenkaan enää estä häntä menemästä minnekään.

– On mahtavaa, kun voi kuulla lasten nauravan ja leikkivän – vaikka valitettavasti voin kuulla myös heitä, kun he huutavat, Jade sanoo.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja