Jack Nicholsonin perheessä varjeltiin vuosikausien ajan valtavaa salaisuutta – järkyttävä totuus paljastui näyttelijälle lopulta vuonna 1974 toimittajan suusta

Perhevalheen keskellä kasvanut Jack Nicholson sai tietää totuuden äidistään vasta ollessaan 37-vuotias.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Jack Nicholson, 84, on yksi aikansa menestyneimpiä näyttelijöitä, joka tunnetaan kenties parhaiten palkituista rooleistaan elokuvissa The Shining – Hohto sekä Yksi lensi yli käenpesän. Näyttelijä on luonut erityiseksi tavaramerkikseen neuroottisten sekä aggressiivisten roolihahmojen esittämisen.

Nicholsonin lähtökohdat olivat kuitenkin varsin vaatimattomat ja ollessaan 37-vuotias näyttelijä sai tietää yllättäen erittäin dramaattisen paljastuksen perheestään ja siitä, kuka hänen äitinsä oikeasti oli. 

Elokuussa 1974, kun Nicholsonia oltiin aikeissa haastatella Time-lehden kansijuttuun tulevan elokuvansa tiimoilta, löysi artikkelia valmistellut toimittaja ennakkoselvitystensä perusteella jotain hälyttävää näyttelijän perheeseen liittyen. Toimittajat olivat kaivelleet tietoja Nicholsonin perhehistoriasta ja saaneet selville, että Ethel May sekä John Nicholson, joiden poika Jack Nicholson oli elämänsä luullut olevansa, olivatkin todellisuudessa hänen isovanhempiaan. Lisäksi selvisi, että Nicholsonin biologinen äiti olikin perheen tytär June, jota hän oli pitänyt isosiskonaan.  

June Nicholson menehtyi vuonna 1963 eli kauan ennen kuin Jack Nicholson sai tietää totuuden siitä, että hänen siskonsa olikin hänen oikea äitinsä. June Nicholson oli showtanssija, joka alkoi teini-ikäisenä tapailla miestä nimeltään Don Furcillo-Rose, joka oli tahollaan naimisissa. Suhteen aikana June Nicholson tuli raskaaksi. 

Furcillo-Rose oli hakemassa avioeroa tuolloisesta puolisostaan, mutta June Nicholsonin äiti Ethel May ei suostunut siihen, että mies olisi mennyt uusiin naimisiin hänen tyttärensä kanssa. Näin ollen Ethel May ajoi syntymättömän lapsenlapsensa isän pois tyttärensä elämästä, tämän suureksi pettymykseksi. 

Ethel May, June Nicholson sekä hänen sisarensa Lorraine tekivät sopimuksen keskenään siitä, että Ethel May tulisi kasvattamaan lapsen omanaan ja totuus pidettäisiin salassa. Perheen kotikaupungissa asiasta liikkui huhuja ja juoruja, ja June Nicholsonin arveltiin olevan raskaana joko Furcillo-Roselle tai tanssipartnerilleen Eddie Kingille. Furcillo-Rose, joka itsepintaisesti väitti olevansa lapsen isä, menetti yhteyden Nicholsonien perheeseen, kun he muuttivat New Yorkiin. Perheen sukulaisille kerrottiin, että Ethel May oli raskaana. 

Annetusta lupauksesta pidettiin kiinni ja Ethel May kertoi kaikille olevansa Jack-pojan äiti. Vuonna 1954, kun Jack Nicholson oli hankkimassa ajokorttia, Ethel May hankki syntymätodistuksen, jossa niin ikään väitettiin hänen olevan tulevan näyttelijän äiti. 

Lopulta Nicholson sai kuulla totuuden perheestään ja äidistään Time-lehden juttua tehneeltä toimittajalta. Yllättävää kyllä, Nicholsonin kerrotaan ottaneen häkellyttävän uutisen vastaan hyvin rauhallisesti. 

– Sanoisin, että se oli aika dramaattinen tapahtuma, mutta en kuvailisi sen olleen traumatisoiva. Kuitenkin siihen mennessä, kun sain tietää kuka äitini oli, olin jo aika hyvin psyykkisesti kehittynyt. Itseasiassa se selvensi muutamia asioita minulle. Jos jotain, niin olin kiitollinen, Nicholson on kertonut myöhemmin tyynesti tapahtuneesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja