Jack Hughes menettänyt supertähden viereltään pysyvästi – USA:n kokoonpano Leijonia vastaan lyöty lukkoon

Yhdysvaltojen päävalmentaja Jeff Blashill vahvisti joukkueensa pelaavat kenttäpelaajat Leijonia vastaan käytävään otteluun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Blashill kertoi USA:n joukkueen verkkosivujen mukaan, että kokoonpano on pelaajien osalta tismalleen sama kuin sunnuntain Ranska-ottelussa, jonka USA voitti 7-1. Pelaavaa maalivahtia Blashill ei vielä kertonut. Ranskaa vastaan pelasi Thatcher Demko, Slovakiaa vastaan Cory Schneider.

Jenkkien suurlupaus Jack Hughes pelaa näin ollen samassa ketjussa Clayton Kellerin ja James van Riemsdykin kanssa. Hughes pelasi kisojen ensimmäisen ottelun supertähti Patrick Kanen ja van Riemsdykin välissä, mutta sen jälkeen ketjut rukattiin uuteen uskoon ja Hughes menetti Kanen rinnaltaan.

Hughesin tavoin Yhdysvaltojen junioriohjelman läpi kulkenut Keller on pelannut kaksi kokonaista kautta NHL:ssä, tällä kaudella hän nakutti Arizona Coyotesissa tehot 14+33. Van Riemsdyk on kolmikosta kokenein, Philadelphian hyökkääjä teki päättyneellä kaudella 27 maalia. Hän on tehnyt 36 maalia ja kaikkiaan verkko on heilunut NHL:ssä 228 kertaa 675 ottelussa. Hughesilla on siis vierellään kunnon tulivoimaa.

Hän ei ole vielä saanut pistetiliään auki MM-tasolla. Suomi-ottelu on viimeinen, jonka Hughes pelaa ristikko kypärässään, hän täyttää huomenna 18 vuotta ja saa pelata lopputurnauksen pleksillä.

Ottelu on väistämättä vertailua Hughesin ja Suomen suurlupauksen Kaapo Kakon välillä. He ovat kesän NHL-draftin kaksi kärkinimeä ja spekulaatio käy kuumana, kumpi on ykkönen.

USA:n puolustuksessa on myös toinen Hughes, Jackin isoveli Quinn Hughes.

USA-Suomi-ottelu alkaa kello 17.15, MTV Urheilu seuraa tapahtumia hetkeltä. Suora lähetys C Morella kello 16.30 alkaen ja MTV3:lla kello 17.00.

Yhdysvaltojen ketjut Suomi-otteluun:

Patrick Kane-Dylan Larkin-Alex Debrincat
Alex Martinez-Ryan Suter

Chris Kreider-Jack Eichel-Johnny Gaudreau
Noah Hanifin-Brady Skjei

Clayton Keller-Jack Hughes-James van Riemsdyk
Adam Fox-Quinn Hughes

Colin White-Luke Glendening-Derek Ryan
Christian Wolanin

13. hyökkääjä: Frank Vatrano

Lue myös:

    Uusimmat