Näkökulma: Kaapo Kakko on parempi pelaaja kuin Jack Hughes – toivottavasti häntä ei varata NHL:ään ykkösenä

Juuri tällä hetkellä Kaapo Kakko on parempi jääkiekkoilija kuin Jack Hughes, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

– Kuka teki?

Leijonien tiedottaja Petteri Hietanen keräsi haastattelupyyntöjä Slovakia-ottelun loppuhetkillä, kun Suomi teki ratkaisumaalin tyhjiin. Itse en nähnyt pelaajan numeroa, mutta näin sivusilmällä juuri tarpeeksi: maalintekijä suojasi taiturimaisesti kiekkoa ja sysäsi yhdellä kädellä vastustajan tieltään.

– Ei voinut olla muu kuin Kaapo, vastasin.

Ja Kaapohan se oli.

Viisi maalia kahteen otteluun on jo sellainen temppu, joka muistetaan Kakon uran loppuun saakka – aivan sama, vaikka kaksi niistä on tehty tyhjään maaliin. Se, että vasta 18-vuotias pelaaja on tehnyt viisi Suomen seitsemästä maalista, on vain niin sanottu positiivinen ongelma.

Kun puhutaan Kakosta, puhutaan myös Jack Hughesista. He ovat tämän kesän pomminvarmat kärkivaraukset. Lähes yhtä pomminvarmana pidetään Hughesin ykkösvarausta. Siitäkin huolimatta, että Kakko on tällä hetkellä parempi pelaaja. Hän on fyysisesti valmiimpi rimpulaan Hughesiin verrattuna, hän on pelannut koko kauden miesten kanssa ja on jo (vesitiiviillä kahden ottelun otannalla) osoittanut olevansa huippupelaaja myös MM-tasolla.

Kysytään vielä näin: kumman pelaajan haluaisit tämän kevään MM-joukkueeseesi? Niinpä.

Se ei tarkoita, että Kakko pitäisi varata ykkösenä NHL:ään. Hughesilla on hyvin mahdollisesti korkeampi potentiaali, minkä lisäksi keskushyökkääjän rooli tekee hänestä arvokkaamman lupauksen.

New Jersey Devils varaa ensimmäisenä, sitten New York Rangers. Hughesiä odotetaan New Jerseyssä vesi kielellä. Jos suomalaisen nimi yllättäen sanottaisiinkin ensimmäisenä, hän saisi niskoilleen kohtuuttoman paljon paineita ja odotuksia. Silloin vain paras kelpaisi, jos sekään.

New Yorkissa taas Kakko on enemmän kuin lohdutuspalkinto, hän on lottovoitto. Kakon kannalta on parempi päätyä ympäristöön, jossa hän on todella haluttu. Muistetaan myös, että New York Rangers on koko NHL:n arvokkain seura.

Ja kuka edes haluaisi Jerseyyn, jos voi nukkua yönsä Manhattanilla? Se on kuin asuisi tois pual jokke.

Henkilökohtaisesti en toivo mitään, korkeintaan hyviä tarinoita, mutta Kakon kannalta sopii toivoa, että häntä ei varata NHL:ään ykkösenä.


Lue myös:

    Uusimmat