NHL-kausi vaarassa? Uuden sesongin valmisteluihin odottamaton keskeytys – sarja lähetti pelaajille kovan pyynnön

Jääkiekkoliiga NHL:n uuden kauden on määrä käynnistyä tammikuun ensimmäinen päivä, mutta New York Postin mukaan valmistelut keskeytyivät yllättävällä tavalla.

NHL ja sen pelaajayhdistys vahvistivat heinäkuussa uuden työehtosopimuksen, mutta nyt liiga on pyytänyt pelaajia istumaan neuvottelupöytään uudelleen.

Koronaviruksen runtelema sarja pyytää tulevalle kaudelle pelaajiltaan taloudellisia myönnytyksiä 13-16 prosentin palkkalykkäysten muodossa.

Lisäksi pelaajayhdistystä on pyydetty nostamaan palkkakattoa.

Asia on pelaajien näkökulmasta kuitenkin kaksijakoinen. Vaikka rahan vapautuessa pelaajien palkat nousevat, kokonaistuotot heikkenevät liikevaihdoltaan laahaavan liigan jakaessa tulot pelaajien ja omistajien kesken tasan 50-50.

Vielä on epäselvää, miten heinäkuussa kymmenen prosentin palkkaleikkauksiin suostunut pelaajayhdistys vastaa sarjan pyyntöön. Vielä ei myöskään tiedetä, miten pelaajayhdistyksen mahdollinen kieltävä vastaus uhkaisi uuden kauden käynnistymistä.

Mahdollisilla uusilla neuvotteluilla on kiire, sillä seurojen harjoitusleirien odotetaan alkavan joulukuun toisella tai kolmannella viikolla.

NHL on harkinnut aloittavansa kauden koronaviruksen vuoksi neljässä "hybridikuplassa", joissa joukkueet pelaisivat eristyksessä ryppään otteluita 10-12 päivässä. Tämän jälkeen pelaajat pääsisivät viikoksi kotiin.


Lue myös:

    Uusimmat