Mainos

Jäätteenmäki korjaisi palkkakuopat monivuotisella ohjelmalla

Keskustan puheenjohtaja perää useampivuotista ohjelmaa naisten ja miesten palkkauksellisen tasa-arvon sekä korkeasti koulutettujen sosiaali-, terveys- ja sivistysalojen alipalkkausongelmien hoitamiseksi.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki korjaisi korkeasti koulutettujen matalapalkka-alojen ongelmat tuloratkaisun yhteydessä sovittavalla monivuotisella ohjelmalla.

Jäätteenmäki linjasi keskustan työmarkkinapolitiikkaa puoluehallituksen kokouksessa pitämässään poliittisessa katsauksessa. Keskustajohtaja totesi, että tulopoliittinen ratkaisu on arvokas tavoite, jota kohti pitää ponnistella kaikin voimin, mutta on seikkoja, joita ei voi sopia yhden kaksivuotisen tuloratkaisun raameissa.

- Tällaisia ovat esimerkiksi naisten ja miesten palkkauksellinen tasa-arvo sekä korkeasti koulutettujen sosiaali-, terveys- ja sivistysalojen alipalkkausongelmien hoitaminen. Tämä tarkoittaa mm. luokanopettajia, sosiaalityöntekijöitä, lastentarhanopettajia, psykologeja ja kirjastonhoitajia, Jäätteenmäki luetteli.

Jäätteenmäen peräämässä useaan tuloratkaisuun vaikuttavassa ohjelmassa julkisten palvelualojen palkkoja korotettaisiin "harkitusti ja kansantalouden sietokyky huomioiden". Hänen mielestään myös veroratkaisuilla voidaan parantaa pienituloisten ostovoimaa ja lisätä työllisyyttä, erityisesti yksityisillä palvelualoilla.

- Sellaisessa solidaarisessa työllisyys-tupossa keskusta on mielellään mukana, Jäätteenmäki toteaa.

Jäätteenmäki kummasteli puheessaan sitä, miksi sukupuolten välinen palkkatasa-arvo ei ole saanut SAK:n tavoiteohjelmassa minkäänlaista huomiota. Hänen mielestään SAK:n ja koko työmarkkinakentän olisi otettava entistä jämäkämpi ote sukupuolten tasa-arvokysymykseen työmarkkinoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.