Jäätävä video Tuukan kauhunhetkistä – rekkakuski laiminlöi velvollisuutensa pelottavin seurauksin: "Helvetinmoinen pamaus"

Tuukan kauhunhetket: Rekan katolta irronneet jäät murjoivat pakettiauton 0:20
Rekan katolta irronneet jäät murjoivat pakettiauton lähellä Raisiota.

Jään ja lumen puhdistaminen ajoneuvon katolta on ensiarvoisen tärkeää. Erityisesti kuorma-auton perävaunun päälle muodostuvat jäälaatat voivat liikkeelle lähtiessään aiheuttaa pahaakin vahinkoa.

Varsinaissuomalainen Tuukka Saturi oli ajamassa maanantaina puoliltapäivin työkaverinsa kanssa kohti Raisiota, kun ohikulkutiellä E18, hieman ennen Ravattulan liittymää, rysähti ja kunnolla. Vastaan ajaneen kuorma-auton katolta irronneet jäät lensivät suoraan Saturin ja hänen työkaverinsa pakettiauton päälle aiheuttaen peltivaurioita sekä tuulilasin särkymisen.

Hurja tilanne tallentui raskaan ajoneuvon perässä ajaneen autoilijan kännykkäkameraan. Videolta on nähtävissä, kuinka perävaunun katolle muodostunut jäälevy lähtee liikkeelle ja hajoaa singoten sekä sirpaleita että isojakin jääkappaleita ympärilleen. Suurikokoinen jäälaatta lennähtää videolla suoraan valkoisen Ford Transitin päälle.

– Ensin tietenkin säikähdettiin helvetinmoista pamausta. Syy siihen arvattiin kyllä samantien, kun nähtiin pienten jääpalojen ja -hileiden lentävän kyydistä ennen osumaa, Saturi kertoo MTV Uutisille.

– Emme ehtineet edes nähdä koko laattaa. Kuten videolta voi jokainen huomata, se tuli melkoisen ilmalennon voimasta kohtisuoraan alas. Meidän onneksemme laatta osui enimmäkseen kattoon ikkunan yläpuolella, muuten meillä olisi varmaan ollut koko tuulilasi sylissä. Nyt selvittiin onneksi säikähdyksellä sekä tuulilasi- ja peltivahingoilla, pakettiautossa matkustanut Saturi kuvailee hurjaa tapahtumaa.

Saturi näkee, että tapahtumassa olisi ollut kaikki ainekset vakavampaankin onnettomuuteen, jossa olisi voinut sattua myös henkilövahinkoja.

– Jokainen pystynee varmaan kuvittelemaan lopputuloksen, jos tällainen laatta olisi osunut pientareella kulkevaan kävelijään tai polkupyöräilijään.

Alihankkijan auto

Perävaunu kuuluu logon perusteella Ahola Transport -yhtiölle. Saturi oli heti onnettomuuden jälkeen yhteydessä yhtiöön, josta kerrottiin, että ajoneuvo ja sen kuljettaja olivat alihankintayhtiön palveluksessa. Ahola Transportilla ei ollut tapauksessa osaa eikä arpaa.

– Molempien firmojen kanssa asiaa on hoidettu mallikelpoisesti, ja tällä kertaa oli kaikin puolin onni myötä, Saturi toteaa.

Saturi haluaa kiittää myös videon kuvannutta, mutta omasta toiveestaan nimettömänä pysyttelevää henkilöä, joka sai tallennettua tapahtuman videolle. Kuvaaja on antanut luvan videon julkaisemiseen.

– Videolta sitä ei varmaan huomaa, mutta jouduin itsekin vetämään liinat kiinni, etteivät ne [jäät] tule mun päälle, kuvaaja kertoo.

– Tuli vähän suomalaisia voimasanoja huudettua, hän jatkaa ja kertoo editoineensa videosta tästä syystä äänet pois.

Saturi korostaa, että hänen ainoa motiivinsa tapauksesta kertomiselle ja videon julkaisemiselle on muistuttaminen ja valistaminen siitä, että ylimääräisen lastin puhdistaminen ajoneuvon katolta on oikeasti tärkeää.

Lue myös:

    Uusimmat