Jaana Pelkonen: Linnan juhlat eivät koskaan suju rutiinilla

Kansanedustaja Jaana Pelkoselle itsenäisyyspäivä merkitsee paljon muutakin, kun laittautumista Linnan juhliin.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen vieraili perjantaina MTV3:n Huomenta Suomessa keskustelemassa tasa-arvoisesta avioliittolaista. Vierailun voi katsoa juttuun upotetulta videolta.

Lähetyksen jälkeen Pelkonen ehti antaa haastattelun myös MTV.fille.

Linnan juhliin on noin kaksi viikkoa aikaa, mutta kiireinen kansanedustaja ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole ottanut stressiä lähestyvästä juhlapäivästä.

– Töissä on ollut nyt niin kiire, että hyvä että perässä pysyy. En ole meinannut muistaa ajatella vielä itsenäisyyspäivää ollenkaan, Pelkonen naurahtaa.

Tämä ei suinkaan tarkoita, että Pelkosella pitäisi olla jo paniikki lähestyvän juhlapäivän suhteen. Kansanedustajalla on nimittäin esimerkiksi asu jo hankittuna. Tosin siitä hän ei paljasta muuta, kun että luvassa on suomalaissuunnittelijan luomus.

– Tykkään aina olla ajoissa asialla sen sijaan, että jättäisin asioita viime tinkaan.

Pelkonen suuntaa jo viidettä kertaa Linnan juhliin. Kokemuksesta huolimatta ilta tuo mukanaan aina sopivasti jännitystä.

– Linnan juhlat eivät kyllä koskaan mene rutiinilla, aina se on suuri kunnia ja jännittävää.

Kansanedustaja kuvaileekin itsenäisyyspäivän olevan hänelle tärkeä päivä.

– Aikoinaan vierailin aina itsenäisyyspäivän isovanhempieni luona. On sääli, että he eivät ole enää elossa. Itsenäisyyspäivä on herkkä päivä, jolloin arvostan juuriani suurella nöyryydellä.

HUOMENTA SUOMI MTV3-kanavalla arkisin klo 06.25 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat