F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Jääkö Mika Salo kaipaamaan kolarikuningas Maldonadoa?

1:46

F1-sarjan kolarikuninkaan titteli on tarjolla uudelle kuljettajalle kaudella 2016, kun venezuelalainen Pastor Maldonado sai lähtöpassit Renault-tallista.

Toistaiseksi viisi kautta kestäneen F1-uransa aikana Williamsilla ja Lotuksella 95 GP-starttia ajanut Maldonado oli mukana kaikkiaan 55 kolarissa ja ulosajossa. Jääkö MTV Sportin F1-asiantuntija Mika Salo kaipaamaan kolarikuningasta?

- Vaikea sanoa. Maldonado on ollut mielettömän mukava tyyppi heti siitä lähtien, kun hän tuli formula ykkösiin. Okei, ne kolarit mitä hän on saanut aikaiseksi ovat jotain ihan käsittämätöntä, mutta kyllä mielestäni sarja tarvitsee tuollaisia väriläiskiä. Jossain vaiheessa Maldonado oli vähän vaarallinenkin, mutta hän rauhoittui koko ajan kun aika meni eteenpäin, Salo toteaa.

Maaliskuussa 31-vuotta täyttävällä Maldonadolla oli Renault'n omistukseen siirtyneen Lotus-tallin kanssa sopimus tulevasta kaudesta, mutta venezuelalaisen uraa tähän asti tukeneen öljy-yhtiö PDVSA:n rahahanat menivät äkkiä kiinni. Renault päätti nopeasti korvata Maldonadon viime kaudella McLarenin testikuskina toimineella Kevin Magnussenilla. Salo uskoo, että Maldonado nähdään vielä MM-sarjassa.

- Kyllä minä olisin mieluummin pitänyt Maldonadon siellä, mutta näin asiat menevät. Maldonado löytää todennäköisesti ajopaikan jostain muualta, Salo toteaa.

23-vuotiaalla Magnussenilla on takanaan yksi kilpakausi McLarenilla 2014. Onko tanskalainen Salon mielestä Maldonadoa parempi kuljettaja?

- Magnussen on paljon nuorempi. Hänkään ei ollut tulokaskaudellaan mikään kolarivapaa kaveri, vaan teki paljon virheitä. Mutta uskon, että Magnussen on pitkällä aikavälillä huomattavasti parempi valinta kuin Maldonado, Salo arvioi.

Ensi kauden kolarikuningasta myös kisatuomarin ominaisuudessa tilanteita katsova Salo ei lähde veikkailemaan.

- Jaa-a, vaikea sanoa. Eihän niitä kolareita kukaan halua, mutta ne ovat katsojille hyvää viihdettä. Toivotaan, että ketään ei satu, mutta saadaan hyviä kisoja. Ja toivotaan, että tulee kuitenkin jotain osumia. Se on viihdettä, Salo päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja