Jääkö Applelle enää mitään yllätystä? Nyt vuotivat tarkat tiedot uudesta Apple TV:stä

Teknologiayhtiö Apple järjestää odotetun laitejulkistustilaisuutensa ensi keskiviikkona. Verkossa vinhasti etukäteeen liikkuneet vuodot saattavat kuitenkin johtaa siihen, että yhtiöllä ei ole enää mitään yllättävää laitetta esiteltävänä varsinaisena julkistuspäivänä.

9to5 Mac -sivusto kertoo tarkat tiedot uudesta neljännen sukupolven Apple TV -laitteesta.

Sivuston lähteiden mukaan uudessa laitteessa on huomattavasti nykyisempää vauhdikkaampi prosessori ja se on hieman nykyistä Apple TV:tä suurempi.

Laitteessa on mm. paranneltu käyttöjärjestelmä, tuki Siri-ääniapurille, pääsy App Storeen ja uusi kaukosäädin.

Laitteessa ei ole kuitenkaan tukea tarkalle 4K-videolle. Liitännät ovat samat kuin nykyisessäkin Apple TV:ssä.

Lähteiden mukaan Apple on testannut uudesta Apple TV:stä 8Gt:n ja 16Gt:n muistilla varustettuja versioita.

Pienehkö muistikapasiteetti riittää laitteelle, sillä sovelluksia lukuunottamatta kaikki sisällöt striimataan laitteeseen netin kautta.

Metallisessa kaukosäätimessä on kosketusalusta ja liikeohjaus-ominaisuudet. Kosketusalustan alapuolella on painike Siri-ääniapuria varten sekä koti-painike. Ilmeisesti kaukosäätimessä on myös äänenvoimakkuuspainikkeet.

Ilmeisesti 8Gt-version hinta on 149 dollaria ja 16Gt-version hinta 199 dollaria. Toinen vaihtoehto on, että myntiin tulee vain 16Gt:n malli ja tämä maksaisi 149 dollaria. Joka tapauksessa myyntiin olisi tulossa ainakin 149 dollarin versio.

Ensi keskiviikkona Applen uskotaan julkistavan myös mm. iPhone 6S and iPhone 6S Plus -kännykät. Näistäkin on jo vuotanut runsaasti kuvia ja teknisiä tietoja julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja