Jääkiekkoväki suree menehtynyttä Juhani Wahlstenia – edistyksellinen asenne jäi menestyneeksi pelaaja-agentiksi nousseen vanhan suojatin mieleen

Menehtynyt urheilupersoona Juhani "Juuso" Wahlsten teki ison työn turkulaisen ja suomalaisen jääkiekkoilun eteen. Hänen alaisuudessaan pelannut nykyinen jääkiekkoagentti Petteri Lehto muistelee lämmöllä Wahlstenin intohimoa. 

Wahlsten valmensi puolustaja Lehtoa TPS:n edustusjoukkueessa 1980-luvun alussa. Lehdosta tuli uran jälkeen monen kovan luokan NHL-pelaajan agentti. 

– Juuso oli äärettömän intohimoinen ihminen. Hänellä oli aina suuria suunnitelmia mielessä. Erittäin iso menetys, Lehto sanoi MTV Urheilulle. 

Lehto kertoo, että Wahlsten tavoitteli tosissaan NHL-valmentajan paikkaa. Hän oli paljon yhteyksissä legendaarisen valmentajan Scotty Bowmanin kanssa. 

– Hän oli erittäin pettynyt, kun NHL-valmentajan ura ei toteutunut. 

Lehto oli seurannut Wahlstenin tekemisiä jo pikkupoikana. Hän muistelee lukeneensa Wahlstenin kirjan "Hakkaa päälle Suomen poika". 

– Minulle on jäänyt mieleen Juuson lausahdus, että moneen asiaan ei voi vaikuttaa, mutta omaan asenteeseen voi. Juuso peräänkuulutti asennetta, että pitää pyrkiä voittamaan isojakin maita jääkiekossa. 

Wahlsten puolusti viimeiseen asti omiaan. Esimerkiksi silloin, kun Lehdon ja HIFK:n Anssi Melametsän tappelusta nousi iso kohu. 

Lehto muistelee, että Juuso ja hänen edesmennyt vaimonsa Leena olivat turkulaisten jäähallin "julkkiksia" jotka tunsivat paljon ihmisiä. 

– Hän pyöri halleilla, vaikkei aina ollut minkään seuran palkkalistoillakaan. 

Lue myös:

    Uusimmat