Jääkiekkopomo Jukka Toivakka yritti syytteen mukaan ajaa pysäköinnintarkastajan yli – kommentoi oikeudenkäyntiään: "Koko episodi harmittaa"

Kolmesta eri rikoksesta syytetty Jukurien pitkäaikainen nokkamies Jukka Toivakka kommentoi oikeudenkäyntiä MTV Urheilulle. 

Toivakkaa syytettiin käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä. Syyttäjän mukaan hän olisi yrittänyt ajaa pysäköinnintarkastajan päälle. 

Mikkeliläiselle vaaditaan 5500 euron vahingonkorvauksia ja ehdollista vankeutta. Toivakka kommentoi syytteitä puhelimessa MTV Urheilulle. 

Toivakka vahvisti, että hän oli ehtinyt jo saada pysäköinnintarkastajalta sakon, jonka jälkeen hän lähti autollaan liikkeelle. 

– Olen kertonut oman versioni oikeudessa, enkä ala niitä sen enempää kertaamaan. Meillä on näkemysero. 

Toivakka ei vielä tiennyt, että aikooko hän mahdollisesti valittaa tuomiosta, jos syytteet menevät läpi. Päätös julkistetaan marraskuun 6. päivä. 

– Tietysti koko episodi harmittaa, Toivakka kommentoi tuntemuksiaan. 

"Yhteinen päätös"

Toivakka jäi pois maanantaina Jukurien puheenjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävistä. 

– Hallitus halusi rauhoittaa tilanteen. Se sopi minulle, jos siitä olisi jotain hyötyä seuralle. 

Hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Viitikkosanoi kuitenkin maanantaina MTV Urheilulle, että aloite vetäytymisestä tuli sinulta?

– No, sanotaan näin, että päätimme yhdessä. 

Toivakka toimii myös Jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtajana. 

– En näe ainakaan toistaiseksi, että vetäytyisin siitä tehtävästä pois. 

Toivakka sanoi, että hän aikoo olla Jukureissa ainakin toistaiseksi vain sponsorin ja katsojan roolissa. Millaisen tahran tämä tapaus tuo sinulle päätöksestä riippumatta?

– No, sen voi jättää muiden arvioitavaksi. 


Lue myös:

    Uusimmat