Jääkiekkoliitolta kova päätös: Pelit keskeytetään HUS-alueella

Suomen jääkiekkoliiton alaisten sarjojen pelit keskeytyvät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta. Keskeytys ei koske miesten Mestistä eikä naisten SM-liigaa.

Jääkiekkoliitto tekee päätökset vain sen omista sarjoista, joten päätös ei vaikuta myöskään miesten SM-liigan peleihin.

Pääkaupunkiseudun koronarajoituksia on tiukennettu, joten Jääkiekkoliitto reagoi alueellisiin rajoituksiin ja suosituksiin.

- Suomen Jääkiekkoliiton koronaryhmä on päätösten julkistamisen jälkeen päättänyt, että niissä sarjoissa, jotka päättyvät ennen joulutaukoa, perutaan tästä hetkestä alkaen kaikki ottelut, joissa osapuolena on HUS:n alueella toimiva seura. Sarjoissa, jotka jatkuvat koko kauden, syyskauden loput ottelut siirretään kevätkaudelle, Jääkiekkoliiton sivuilla julkaistussa tiedotteessa todetaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että HUS-alueella ei siis pelata Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen otteluita vuoden 2020 puolella. Poikkeuksina ovat miesten Mestis ja naisten SM-liiga.

- Vaikka pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätös ei suoraan koske koko HUS:n aluetta, on Jääkiekkoliiton koronaryhmä päättänyt näistä toimista koskien koko HUS:n aluetta. Tähän päädyttiin, koska lähes kaikissa otteluissa jompikumpi joukkueista on pääkaupunkiseudun alueelta.

Jääkiekkoliiton linjauksen mukaan muiden sairaanhoitopiirien alueilla noudatetaan kullakin alueella voimassa olevia viranomaispäätöksiä ja -suosituksia. Mikäli rajoitukset muuttuvat, Jääkiekkoliitto pyrkii reagoimaan mahdollisimman nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja