SM-liiga päätti: Pelit jatkuvat suunnitellusti, osa ilman yleisöä – "Avoimia kysymyksiä valitettavasti on aika paljon"

Jääkiekon SM-liigan loppuvuoden otteluista osa pelataan ilman yleisöä tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi. SM-liiga ja seurat päättivät keskiviikkona, että joulun välipäivien ottelut pelataan rajoituksista huolimatta aikataulun mukaisesti. Myös ainakin lentopallon ja salibandyn pääsarjat jatkuvat rajoituksista huolimatta.

Suomen hallitus linjasi tiistain kokouksessaan, että matalan riskin yleisötapahtumien järjestämistä voidaan jatkaa koronapassia käyttäen. Samalla hallitus kuitenkin totesi, että aluehallintovirastot voivat alueellisesti ottaa tarvittaessa käyttöön myös tiukempia rajoituksia.

Näin toimittiin jo alkuviikosta, kun Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi yleisötapahtumien järjestämisen vuoden loppuun saakka Varsinais-Suomessa. Keskiviikkona saman päätöksen teki Pohjois-Suomen aluehallintovirasto koskien Pohjois-Pohjanmaata. Kyseisiä rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla, joten jääkiekon SM-liigasta TPS ja Kärpät eivät voi ottaa yleisöä loppuvuoden kahteen kotiotteluunsa.

Pirkanmaalla paikallinen pandemiaohjausryhmä on suosittanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksien kieltämistä kahdeksi viikoksi. Aluehallintovirasto päättää rajoituksista myöhemmin. Myös Uudellamaalla on esitetty rajoitusten kiristämistä.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo MTV Urheilulle, että asiaa on käyty lävitse seurojen kanssa alkuviikon aikana, viimeksi keskiviikkona.

– Avoimia kysymyksiä valitettavasti on aika paljon tällaisessa poikkeustilanteessa.

Kallioniemi kertoo, että joulun ja uudenvuoden välipäivien ottelut kuitenkin pelataan suunnitellun otteluohjelman mukaisesti.

– Aika lailla päivän päälle joudutaan keräämään tiedon murusia ja tekemään niiden kanssa ratkaisuita, Kallioniemi sanoo. 

– Tänään seurojen näkemys oli se, että joulutauon jälkeen väliviikko pelattaisiin ohjelman mukaan. Sitten on tilanteita, että joillain paikkakunnilla mennään valtioneuvoston linjauksen mukaan, joillain paikkakunnilla on rajoituksia niin, että yleisöä ei lainkaan ole. Joillain alueilla tätä vielä harkitaan ja seurataan tilannetta, mihin tämä tästä kääntyy.

Tämän päätöksen mukaan TPS:n kotiottelut Ilvestä ja Ässiä vastaan sekä Kärppien kotiottelut JYPiä ja Jukureita vastaan pelattaisiin ilman yleisöä.

Jos aluehallintovirasto päättää Pirkanmaan rajoituksista koronaohjausryhmän esityksen mukaisesti, ja rajoitukset tulevat voimaan ennen tapaninpäivää, myös ainakin Ilves-HPK-ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Sekä salibandyn F-liigassa että lentopallon Mestaruussarjassa aiotaan jatkaa naisten ja miesten pelejä otteluohjelman mukaisesti, mikäli itse otteluiden pelaamista ei aiota rajoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat