Jäähyjen minimointia ja kauteen heräämistä – Tappara ja Lukko jahtaavat kauden avausvoittoaan

SM-liigassa pelataan kuuden ottelun kierros. MTV Sport nostaa esille kolme ottelua, joita kannattaa seurata.

Ässät-JYP

Ässien alkukauden ottelut ovat menneet alakanttiin. Porilaisjoukkue on voittanut kolmesta ottelusta vain yhden ja senkin jatkoajalla. Muut ottelut Ässät onkin sitten hävinnyt.

Ässät pelasi edellisen kerran keskiviikkona, kun se kärsi 2-4-tappion HPK:n vieraana. Ässät otti peräti kahdeksan kahden minuutin jäähyä, jotka olivat auttamattomasti liikaa.

– Meidän PAPPia (puolustusalueen puolustuspelaamista) pitää saada terävämmäksi. 5 vs. 5 -pelissä pysytään jollain tavalla mukana, vaikka emme vieläkään kauhean hyvin sitä pelaa. Jäähyjen määrä on meidän akilleen kantapää, Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ässät onkin ottanut SM-liigassa eniten kahden minuutin jäähyjä. JYPiä vastaan heidän on pakko pyrkiä niitä välttämään, sillä porilaisten alivoimaprosentti on vain 65.

Se voi olla hankalaa, sillä illalla kaukalossa pelaavat kaksi varsin suoraviivaista joukkuetta, jotka kamppailevat ja taklaavat kohtalaisen voimakkaasti.

– Vastaan tulee peli-identiteetiltään hyvin samanlainen joukkue meihin verrattuna. JYP pelaa erittäin suoraviivaista kiekkoa suoraan maalia kohti höystettynä erittäin kokeneilla pelaajilla. JYP on jo pitkään tunnettu kovana kamppailu- ja riistojoukkueena, Kotkaniemi totesi seuran verkkosivustolla.

Ässät tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun se saa Peter Tiivolan takaisin kaukaloon. Tiivola pelaa kakkosketjun keskellä. Näin ollen Otto Kivenmäki putoaa kolmosketjuun.

JYP pelasi edellisen kerran perjantaina, kun se otti 4-3-voiton voittomaalikilpailun jälkeen KalPasta. Ottelun hehkutetuin pelaaja oli Eric Perrin, joka teki 2+1-tehot. Samalla 42-vuotias hyökkääjä rikkoi ensimmäisenä ulkomaalaispelaajana 500 tehopisteen rajapyykin SM-liigassa.

Jyväskyläläiset saivat kuitenkin jobinpostia, sillä joukkueen luottohyökkääjä Ossi Louhivaara loukkaantui rajunnäköisessä tilanteessa. Louhivaara liukui kovalla vauhdilla laitaan ja vietiin jäältä verta valuvana pukukopin suojaan.

JYP tekee illan otteluun pieniä muutoksia kokoonpanoonsa. Perrin putoaa ykkösketjusta kolmosketjun laitaan ja Janne Kolehmainen puolestaan pelaa ykkösketjun laidassa. Myös nelosketju on mennyt uusiksi ja maalilla pelaa Eetu Laurikainen.

KalPa-ottelussa loukkaantunut Louhivaara on sivussa kokoonpanosta. Katso joukkueiden kokoonpanot tästä

Tappara-Pelicans

Tapparan alkukausi on yllättänyt kaikki. Tamperelaisseuran pelaaminen on yskinyt pahemman kerran, mistä hyvä esimerkki on edellinen ottelu, jossa Tappara hävisi KooKoolle peräti 3-8-lukemin.

Kuvaavaa onkin, että Tappara on tehnyt vain viisi maalia kolmeen otteluun, mikä on liian vähän. Lisäksi se on päästänyt 12 maalia, mikä on taas liian paljon.

Myöskään Tapparan erikoistilannepelaaminen ei ole toiminut alkuunkaan, kun ylivoimaprosentti on vain 11 ja alivoimaprosentti 42.

Nyt Tappara on päässyt harjoittelemaan muutaman päivän rauhassa, joten odotettavissa onkin, että se tulee kotiyleisönsä edessä kovaa ottelun avauserään.

Tappara ei tee kokoonpanoonsa kuitenkaan muutoksia.

Pelicans puolestaan pelasi edellisen kerran perjantaina, kun se kaatoi kotonaan SaiPan 3-0-lukemin. Vasta 18-vuotias maalivahti Jakub Skarek torjui liigauransa toisessa ottelussa nollapelin.

Ville Niemisen luotsaama joukkue on toistaiseksi pelannut vahvasti kotonaan, mutta nyt sen taso mitataan vierasottelussa.

Joukkueesta edukseen ovat esiintyneet Jesse Mankinen, joka on tehnyt kolmeen otteluun viisi pistettä sekä täksi kaudeksi HIFK:sta Lahteen siirtynyt puolustaja Oliwer Kaski, joka on tehtaillut kolme pistettä.

Pelicans tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun Roope Mäkitalo nousee nelosketjun keskelle ja Juho Olkinuora pelaa maalin suulla. Katso joukkueiden kokoonpanot tästä

Lukko-Ilves

Jos Tapparan tämän kauden avausottelut ovat olleet murheellisia, samaa voi sanoa myös Lukosta.

Raumalaiset ovat tehneet vain kolme maalia ja päästäneet 11 maalia kolmessa ottelussa. Lukko ei ole voittanut vielä ainuttakaan ottelua ja se onkin sarjataulukossa jumbopaikalla.

Edellisen ottelun Lukko hävisi KalPalle 0-2-lukemin. Nyt se on kuitenkin päässyt harjoittelemaan muutaman päivän rauhassa, joten onkin mielenkiintoista seurata, onko pelaaminen kehittynyt.

Lukon Tapio Laaksolle ottelu on erityinen, sillä 33-vuotias hyökkääjä pelasi edelliset neljä kautta Ilves-paidassa, joista kolmena kautena toimi joukkueen kapteenina.

– Koitetaan kuitenkin pitää pää viileänä ja sitä kautta pelata mahdollisimman hyvin, Laakso totesi seuran verkkosivustolla.

Ilves puolestaan tulee otteluun 6-2-murskavoitto Sportista takataskussaan. Ilves-pelaajista Teemu Lepaus teki ottelussa peräti neljä pistettä ja Arttu Ruotsalainen sekä Oskari Laaksonen tehtailivat kaksi pistettä.

Ilves on pelannut alkukaudesta energisesti ja yritteliäästi ja samaa se yrittää Lukonkin vieraana. Ilveksen ylivoima on toiminut hyvällä tasolla, mutta puolestaan alivoimapelaaminen on jättänyt toivomisen varaa.

Ilves tekee kokoonpanoonsa pienen muutoksen, kun Antti Lehtonen on torjuntavuorossa. Katso joukkueiden kokoonpanot tästä.

Muut ottelut:

KooKoo-KalPa, katso joukkueiden kokoonpanot tästä

SaiPa-Kärpät, katso joukkueiden kokoonpanot tästä. 

Sport-TPS, katso joukkueiden kokoonpanot tästä

Lue myös:

    Uusimmat