Mainos

Itsenäisyyspäivän kynttilät aiheuttaneet tulipaloja ympäri maata – ”Kun mennään nukkumaan, kynttilä sammutetaan”

Kynttilöistä ja ulkotulista on syttynyt tulipaloja itsenäsisyyspäivän iltana ja yönä ainakin Kouvolassa, Teuvassa, Kuopiossa ja Sotkamossa. Paloissa ei ole ollut henkilövahinkoja, mutta omaisuusvahinkoja on koitunut ja palomestari muistuttaakin, ettei tulta saisi jättää palamaan valvomatta. 

Kynttilöistä ja ulkotulista levinneet tulipalot ovat työllistäneet pelastuslaitosta ympäri maata itsenäisyyspäivänä ja seuraavana yönä.

Kouvolassa pöytäliina ja ruokapöydän pinta syttyi tuleen kynttilästä kerrostalon kuudennen kerroksen asunnossa. Asukas oli tehnyt alkusammutuksen vedellä ja palokunta savutuuletti asunnon. Asukas vietiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Kynttilästä syttyi tulipalo myös eilen illalla Teuvassa. Asukkaat saivat sammutettua palon sammutuspeitteellä, mutta asunto kärsi savuvahinkoja ja kaksi ihmistä altisui savulle.

Kuopiossa parvekkeelle yöllä palamaan jätetyt kynttilät ovat aiheuttaneet kaksi tulipaloa. Parvekkeen huonekalut tuhoutuivat toisessa paloista täysin.

Tulipaloiksi merkittyjä tehtäviä on ollut yöllä muutenkin ympäri maata. Paloissa ei ole ollut henkilövahinkoja, mutta palomestari kehottaa varovaisuuteen.

– Palamattomalla alustalla voi polttaa kynttilää, mutta jonkun täytyy olla vahtimassa sitä. Kun mennään nukkumaan, kynttilä sammutetaan, ohjeistaa Kuopion hätäkeskuksen päivystävä palomestari Kalevi Bruun.

Sotkamossa omakotitalon terassi oli syttynyt ulkotulesta ja Mikkelissäkin ulkotuli aiheutti tehtävän pelastuslaitokselle.

– Etelä-Savon pelastuslaitos toivoo, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota ulkotulia käyttäessä siihen, että ulkotuli sijoitettaisiin tukevasti tasaiselle ja palamattomalle alustalle sekä riittävän kauas rakennuksista, Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa.

– Ulkotulen palaessa loppuun se kevenee ja silloin ulkotuli pääsee mahdollsesti liikahtamaan ja kallistumaan. Tällöin ulkotuli voi alkaa liekehtimään ja liekki suurenee hetkellisesti. Tulen sammuttamiseen ei tulisi käyttää vettä tai lunta, tällöin liekki voi suurentua entisestään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.