"Itsenäinen Ukraina pysyy kuvioissa paljon pidempään kuin Putin" – USA:n ulkoministeri listasi Venäjän epäonnistumisia sodassa

Venäjä on epäonnistunut tavoitteessaan, sanoo Yhdysvallat – uusimmat tiedot sodasta Ukrainassa 9:10
Venäjä on epäonnistunut tavoitteessaan, sanoo Yhdysvallat – katso videolta uusimmat tiedot sodasta Ukrainassa.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinkenin mukaan Venäjä on epäonnistunut yrityksissään viedä Ukrainan suvereniteetti ja itsenäisyys.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin puhuivat maanantaiaamuna tiedotusvälineille Puolan rajalla vierailtuaan sunnuntaina Ukrainassa. Asiasta kertoi ensimmäisenä uutiskanava CNN.

– Emme vielä tiedä, mitä sodan jatkuessa tapahtuu, mutta tiedämme sen, että itsenäinen Ukraina tulee pysymään kuvioissa paljon pidempään kuin Putin, Blinken sanoi.

Ministeri lupasi Yhdysvaltain tuen Ukrainalle jatkuvan.

– Tuemme Ukrainaa niin kauan, kunnes näemme lopullisen onnistumisen, Blinken linjasi.

Yhdysvallat tekee "kaikkensa" Ukrainan auttamiseksi

Puolustusministeri Lloyd Austin sanoi, että Ukrainan tarpeet ovat muuttuneet taistelujen edetessä. Tämä johtuu osin siitä, että taistelut ovat nyt keskittyneet itäiseen Ukrainaan. Austin kertoi, että ukrainalaiset ovat ilmaisseet tarvitsevansa pitkän kantaman aseita kuten tankkeja.

– Teemme kaikkemme, jotta voimme antaa heille tällaista tukea. Tykistöä ja ammuksia, jotka ovat tehokkaita tässä vaiheessa taisteluja. Työskentelemme niin kovasti ja nopeasti kuin voimme, jotta saamme heille, mitä he tarvitsevat, Austin sanoi.

Blinken ja Austin tapasivat Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyitä sunnuntaina kolmen tunnin ajan. Austinin mukaan tapaaminen oli "erittäin tuottoisa".

Zelenskyi kommentoi tiedotteessa ministerien vierailun olleen erittäin tärkeä ja arvokas Ukrainalle.

– Kiitämme Yhdysvaltoja sen ennennäkemättömästä avusta Ukrainalle!, Zelenskyi kirjoitti.

Presidentin mukaan keskustelut Yhdysvaltain ministereiden kanssa koskivat puolustusavun tarjoamista, pakotteiden koventamista Venäjää kohtaan, Ukrainan taloudellista tukemista sekä turvatakuita.

Mikä on Ukrainan sodan seuraava painopiste? 9:42
Mikä on Ukrainan sodan seuraava painopiste?

Lue myös:

    Uusimmat