Itseajava robottiauto aiheutti ensimmäisen kuolonuhrin – nainen jäi Uber-auton alle Arizonassa

Itseajava robottiauto on aiheuttanut ensimmäistä kertaa kuolonuhrin. Yhdysvaltojen Arizonan osavaltion Tempessä nainen jäi itseajavan Uber-testiauton alle ja kuoli saamiinsa vammoihin.

Paikallinen ABC 15 -televisiokanava raportoi naisen jääneen itseajavan Uberin operoiman auton alle maanantaina. Hän kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa. Tarkkoja yksityiskohtia tapahtuneesta ei vielä tiedetä.

Auto oli autonomisesti itseajavassa tilassa sen osuessa naiseen Tempen kaupungin poliisin mukaan.

Uberin, kuten lukuisten muidenkin robottiautoja kehittävien yhtiöiden, testaamissa robottiautoissa istuu kuskin paikalla toistaiseksi testikuljettaja, jonka pitäisi jatkuvasti valppaasti seurata tilannetta ja olla valmiina ottamaan auto hallintaansa. Jostain syystä näin ei tässä tapauksessa tapahtunut tai kuljettaja ei ennättänyt enää pelastamaan tilannetta.

Uber on jo reagoinut tapahtuneeseen keskeyttämällä kaikki itseajavien robottiautojen testit niin Tempessä, San Franciscossa kuin myös Torontossa.

”Sydämemme ovat uhrin perheen kanssa. Teemme kaikin tavoin yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa tämän tapauksen tutkinnassa”, kommentoi Uber muun muassa Business Insider -sivustolle.

Aiemmin mieskuljettaja kuoli Teslan semiautonomisen Autopilotin ollessa päällä Teslan kolaroitua rekan perävaunun kylkeen. Mies oli jättänyt huomioimatta useita varoituksia Autopilotin käytöstä ja riittävästä valppaudesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja