Nainen kuoli jäätyään robottiauton alle – Toyotakin painoi paniikkinappulaa

1:17

Omia autonomisia autojaan kehittävä Toyota on ilmoittanut keskeyttäneensä niiden testaamisen toistaiseksi. Syynä on sunnuntaina USA:ssa sattunut onnettomuus, jossa nainen menehtyi jäätyään robottiauton alle.

Toyota on toistaiseksi keskeyttänyt omien autonomisten autojensa testaamisen. Toyota Research Instituten Bryan Lyons kertoi Bloombergille, että sunnuntaina Yhdysvaltain Arizonassa sattuneella tragedialla saattaa olla vaikutusta Toyotan testikuskien mielialaan.

– Pidämme nyt pienen tauon järjestelmämme testaamisessa yleisillä teillä Lyons sanoi.

Lyons ei ottanut kantaa siihen, millaisia vaikutuksia onnettomuudella saattaa olla autonomisten autojen kehitykseen yleisesti.

Toyota on testannut autonomista teknologiaansa Kaliforniassa ja Michiganissa. Se on tiettävästi neuvotellut Uberin teknologian ostamisesta ja hyödyntämisestä omissa autoissaan.

49-vuotias nainen kuoli

Arizonan Tempessä keski-ikäinen nainen jäi myöhään sunnuntaina paikallista aikaa kyytipalvelu Uberin autonomisen auton alle. Polkupyöräänsä taluttanut nainen lähti ylittämään tietä ja astui suoraan robottiauton eteen. Nainen kiidätettiin sairaalaan, jossa tämä kuitenkin menehtyi vammoihinsa.

Tempen kaupungin poliisipäällikön mukaan tapauksesta tallentunut video todistaa, että teknologiaa ei voi syyttää onnettomuudesta. Nainen astui pimeällä tiellä auton eteen niin yllättäen, että sen enempää auto kuin ratin takana istunut testikuljettajakaan eivät ehtineet reagoida tilanteeseen.

Uber on keskeyttänyt autonomisilla autoilla tehtävät kyyditykset tutkinnan ajaksi.

***

2:52

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.