Mainos

Itella: Lakko ei häiritse enää rahtikuljetuksia

Itellan mukaan sen rahtikuljetukset toimivat tänään jo normaalisti, vaikka kuljetus- ja terminaalityöntekijöiden lakko yhä jatkuu.

Aiemmin rahtikuljetuksissa oli jonkin verran viiveitä. Kuluttajille menevä postinjakelu on koko ajan toiminut normaalisti.  

Lakon on määrä loppua ensi yönä. Sen sovittelemiseksi ei ilmeisesti tänään käydä enää varsinaisia neuvotteluja. Palvelualojen työnantajien Paltan varatoimitusjohtajan Tuomas Aarron mukaan sellaisia ei suunnitella.  

– Toivomme, että lakko loppuu ennalta ilmoitetusti ja AKT:läiset arvioivat uudelleen näkemyksiään niin että työrauha palaisi, Aarto sanoo.  

Lakossa olevien työntekijöiden pääluottamusmies Risto Lintula sen sijaan sanoi aamulla yhä odottelevansa työnantajalta kutsua neuvottelupöytään.  

Keskiviikkoiltana kiistaa puitiin epävirallisesti eri tahoilla. Paltan mielestä varsinaisiin neuvotteluihin ei kuitenkaan ole edellytyksiä, koska sillä on AKT:n kanssa voimassa oleva sopimus Transpointilta Itellaan siirtyneiden kuljettajien työehdoista.  

Joukko Itellan kuljetus- ja terminaalityöntekijöitä meni lakkoon tiistaina. Lakkoa ryydittivät Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n aloittamat tukitoimet satamissa.  

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.