Mainos

Postilakko ei ole haitannut turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä kuljetuksia

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät kuljetukset, kuten ruoka- ja verilähetykset, on saatu toimitettua postilakosta huolimatta, kertoo Postin prosessijohtaja Jarmo Ainasoja. Ruokahuolto ja sairaalalähetykset on rajattu lakon ulkopuolelle.

Posti varoitti kuitenkin aiemmin, että se ei voi taata kaikkien lakon ulkopuolelle rajattujen lähetysten kuljetuksia lakon aiheuttaman työvoimapulan vuoksi.

Postin työntekijät aloittivat lakkonsa torstaina. Taustalla on kiista työehtosopimuksesta Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja Palvelualojen työnantajien Paltan välillä. Niin PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen kuin Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanovat, että viikonlopun aikana ei ole ilmennyt uutta työriidan suhteen.

– Tilanne on ennallaan. Maanantai on varmaan vasta seuraava hetki, kun jotain alkaa tapahtua, Nieminen sanoi.

– Molemmat osapuolet miettivät nyt tykönänsä jatkotoimenpiteitä. Mitään epävirallisia yhteydenpitoja ei ole tarkoitus viikonlopun aikana pitää, Aarto sanoi.

Työriidan sovittelu jatkuu maanantaina valtakunnansovittelijan johdolla. PAU pyysi perjantaina SAK:n ammattiliittoja tukemaan torstaina alkanutta postilakkoa. Kuljetusalan liittojen on määrä päättää tukitoimistaan maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.