Mainos

Italiassa suurmielenosoitus työelämän uudistuksia vastaan

Italian hallituksen työelämäm uudistukset saivat mielenosoittajamassat liikkeelle. Mielenosoitus sujui rauhallisesti.

Arviolta kaksi miljoonaa ihmistä osallistui tänään Italiassa suurmielenosoitukseen, jolla vastustettiin hallituksen kaavailemia työelämän uudistuksia.

Samalla mielenosoittajat tuomitsivat terrorismin ja hallituksen neuvonantajan tämänviikkoisen murhan jälkeen. Murhattu Marco Biagi oli ollut suunnittelemassa juuri kyseisiä uudistuksia.

Yli 9 000 bussia ja 60 tilausjunaa toivat Roomaan Italian suurimman ammattiliittojen keskusjärjestön CGIL:n jäseniä eri puolilta maata. Poliiseja oli runsaasti liikkeellä mahdollisten levottomuuksien varalta. Satoja globalisaation vastustajia oli myös kaduilla osoittamassa mieltään.

Kyseessä oli yksi suurimpia Italiassa järjestettyjä mielenosoituksia. Järjestäjien ja televisiokanavien mukaan ihmisiä oli liikkeellä arviolta kaksi miljoonaa, poliisin mukaan joka tapauksessa yli miljoona. -Meitä on paljon, ja me olemme täällä osallistuaksemme taisteluun terrorismia vastaan ja puolustaaksemme oikeuksiamme, CGIL:n johtaja Sergio Cofferati sanoi.

Erottaminen helpommaksi

Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa luki "Terrorismi tappaa vapauden" ja "Älkää koskeko 18. artiklaan". Tällä viitattiin työsopimuslakiin, jota pääministeri Silvio Berlusconi haluaa muuttaa.

Berlusconin keskustaoikeistolaisen hallituksen ajamien uudistusten myötä työantajan olisi aiempaa helpompi palkata ja erottaa työntekijöitä. Ammattiliitot ovat sanoneet tekevänsä kaikkensa estääkseen uudistusten voimaantulon. Uusi mielenosoitus on luvassa ensi viikoksi ja yleislakko huhtikuuksi. Berlusconi on kutsunut työnantaja- ja työntekijäpuolen edustajat tiistaiksi koolle neuvottelemaan kiistan ratkaisusta.

Viime tiistai-iltana ammuttu Biagi oli taloustieteilijä, joka toimi sekä edellisen että nykyisen hallituksen neuvonantajana työelämään liittyvissä kysymyksissä. Murhan tekijäksi ilmoittautui vasemmistolainen äärijärjestö Punaiset prikaatit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.