Italialaisäiti tuskastui kotona "loisiviin" aikuisiin poikiinsa ja nosti oikeusjutun – näin kävi

Maurice-kukon kiekuminen sai naapurit nostamaan oikeusjutun yöunien häirinnästä 0:38
KATSO MYÖS: Kiekuva Maurice-kukko sai naapurit nostamaan oikeusjutun vuonna 2019.

Italialaisäiti voitti oikeustaistelun, jonka tavoitteena oli, että hän saisi häätää kotonaan "loisivat" nelikymppisensä poikansa luotaan. Tapauksesta kertovat CNN ja New York Post.

Italialainen nainen kyllästyi siihen, että hänen aikuiset poikansa asuivat edelleen kotona hänen kustannuksellaan. Lopulta hän voitti oikeudenkäynnin ja sai luvan häätää "parasiitit" kotoaan.

Pojat eivät osallistuneet kodin ylläpitoon

Paikallista oikeusvirkailijaa jututtanut uutiskanava CNN kertoo, että maan pohjoisosassa Pavian kaupungissa asuvan 75-vuotiaan eläkeläisnaisen nostamassa kanteessa tämä syytti 40- ja 42-vuotiaita poikiaan siitä, että nämä olivat venyttäneet hänen vieraanvaraisuuttaan liian pitkälle.

Rouvan mukaan molemmat miehet kävivät töissä, mutta jatkoivat asumista hänen luonaan ilmaiseksi. Oikeusvirkailijan mukaan nainen nimitti poikiaan "loisiksi".

Nainen on eronnut aviomiehestään ja elää eläkkeensä turvin. Kaikki hänen rahansa menevät kodin ylläpitoon ja ruokaan. Tapaukseen liittyen väitettiin, että kaksikko ei osallistunut talouden ylläpitoon taloudellisesti eikä edes auttanut äitiään kotitöissä.

Tuomari äidin puolella

Tuomari Simona Caterbi oli jutussa äidin puolella. Tällä viikolla hän määräsi, että poikien pitäisi muuttaa äitinsä asunnosta pois 18. joulukuuta mennessä. Hän kutsui poikia "isoiksi vauvoiksi".

Caterbin kerrotaan todenneen päätöksessään, että lainsäädännöstä ei löydy kohtaa, joka antaisi täysi-ikäiselle lapselle ehdottoman oikeuden jäädä vanhempiensa yksinomaan omistamaan kotiin vastoin heidän tahtoaan ja pelkästään perhesiteen perusteella.

Pojat vetosivat vanhempien velvollisuuteen huolehtia jälkikasvustaan

Italiassa on yleistä ja kulttuurisesti hyväksyttävää, että aikuiset kolmekymppiset lapset asuvat edelleen vanhempiensa kanssa. New York Postin mukaan tämä on tyypillistä etenkin nuorten miesten keskuudessa.

75-vuotiaan rouvan pojat olivat tehneet vastakanteen, jotta heitä ei voitaisi häätää. Heidän mukaansa italialaiset vanhemmat ovat velvollisia huolehtimaan lapsistaan tai tukemaan näitä niin kauan kuin on tarpeen.

Päätöksessään tuomari Caterbi tiedosti tämän velvoitteen, mutta oli toista mieltä sen pätemisestä kaksikon suhteen. Hän perusteli ratkaisuaan niin, että lain kohta ei vaikuttanut enää heidän tapauksessaan perustellulta. Miehet olivat yli 40-vuotiaita ja kun tietty ikä on ylitetty, ei lapsi voi enää odottaa vanhempiensa jatkavan elatusvelvollisuutta yli kohtuuttomien rajojen.

Poikia edustava asianajaja kertoi paikallisille medioille, että he eivät olleet vielä päättäneet, valittavatko häätömääräyksestä.

Katso myös: Vuonna 2018 eräs toinen mies sai oikeudelta samanlaisen tuomion.

Oikeus pakotti 30-vuotiaan miehen pois vanhempien nurkista 2:29
Oikeus pakotti 30-vuotiaan miehen pois vanhempien nurkista.

Lähteet: New York Post, CNN

Lue myös:

    Uusimmat