Italia on Euroopan koronapesäke, mutta suhteessa väkilukuun pahin tilanne on yhdessä Pohjoismaista

Ministeri Pekonen koronaviruksesta: Pahimmassa tapauksessa yli kolmasosa suomalaisista voisi sairastua 3:46
Terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen mukaan pahimmassa tapauksessa yli kolmasosa suomalaisista voisi sairastua koronavirukseen.

Medioissa Italiaa on pidetty eräänlaisena eurooppalaisena koronapesäkkeenä. On totta, että virus on levinnyt saapasmaassa hurjaa vauhtia. Koronavirukseen kuolleita on jo yli 100, kun sairastuneita on jo yli 3 000. WHO on määritellyt koko maan epidemia-alueeksi. 

Jos koronavirustartuntoja suhteutetaan asukaslukuun, todellisuudessa eurooppalainen ”koronavirusherruus” menee merten taa Islantiin. 

Mbl.is-sivuston mukaan eilen maassa vahvistettiin 10 uutta tapausta, jolloin tartuntatapauksia on kirjattu yhteensä 26. Tartunnan saaneet ovat kaikki islantilaisia, jotka ovat palanneet matkoiltaan Italiasta tai Itävallasta. Ainakin yksi oli tehnyt välilaskun Saksan Münchenissa. Tiettävästi kenenkään tila ei ole kriittinen. 

Kaikki tartunnan saaneet tai koronaviruksen riskialueilla matkoilla olleet islantilaiset on asetettu 14 päivän karanteeniin. Kaikkiaan karanteenissa on lähes 400 islantilaista. 

– On selvää, että Islannissa on paljon tartuntatapauksia väkilukuun nähden verrattuna muuhun maailmaan, maan terveysviranomaiset sanovat lausunnossaan. 


Tartuntojen määrä on kasvanut saarivaltiossa nopeasti, sillä vain kaksi päivää sitten The Reykjavik Grapevine ilmoitti tartunnan saaneita olleen vain muutama.  

Maan terveysviranomaiset kuitenkin uskovat, että koronaviruksen leviäminen saadaan saarivaltiossa hallintaan. Karanteenien ja eristämisten lisäksi viranomaiset testaavat ihmiset pientenkin oireiden ilmentyessä. 

Tartuntoja lähes 100 000

Maailmalla on tähän mennessä varmistettu ainakin noin 95 000 koronavirustartuntaa, josta reilut 80 000 on Kiinassa. Virukseen on kuollut kaikkiaan yli 3 200 ihmistä, joista vajaa 3 000 Kiinassa. 

Seuraavaksi eniten kuolonuhreja on Italiassa, Iranissa ja Etelä-Koreassa.

Lue myös:

    Uusimmat