Intia luuli pääsevänsä vähällä, mutta sitten tulivat italialaiset – yli miljardin asukkaan maassa pelätään nyt todellista koronakatastrofia

5:53
Matkailuala kärsii jo, mutta koronavirus sotkee taloutta muutenkin – suomalaisasiantuntijat listaavat heikot kohdat

Koronaviruksen aiheuttama pelko on saanut tehtaat sulkemaan ovensa ja ihmiset hamstraamaan tavaraa kaupasta. Intia ei ole tässäkään tapauksessa poikkeus. 

Koronapaniikki levisi vihdoin Intiaan, joka on tähän mennessä välttynyt virukselta. Ympäri maata on tähän mennessä raportoitu verraten pieniä määriä virustartuntoja, mutta nyt 16 italialaisella on todettu tartunta.

Virallinen tartunnan saaneiden lukumäärä on 29, mutta sen uskotaan olevan huomattavasti korkeampi.

Maan terveysministeri Harsh Vardhan päivitti tartuntamäärän.

– Delhissä, Telanganassa on löydetty yksi ja kuusi Agrassa, joiden testit ovat positiivisia. Näiden lisäksi 16 Italian kansalaista on todettu sairastuneen, samoin heidän intialainen kuljettajansa, Vardhan sanoi medialausunnossaan.

Rajasthanin osavaltiossa kiertomatkalla olleet italialaiset ovat parhaillaan eristyksissä Gurgaonissa sijaitsevassa sairaalassa.

Intian pääkaupungissa todettu vain kaksi tartuntaa

Intia on säästynyt virukselta vähäisen kiinalaismatkustajamäärän ansiosta.

Maan pääkaupunki Delhissä on tähän mennessä löydetty kaksi tapausta ja Keralan osavaltiossa yksittäistapauksia. Virallinen tartunnan saaneiden lukumäärä on 29, mutta sen uskotaan olevan huomattavasti korkeampi, koska maan julkinen terveydenhuolto on heikkoa ja etenkin köyhillä ei ole tietoa hygieniasta tai tartunnoista. Kuumesairaudet ovat yleisiä maassa ja vain harva hakeutuu lääkäriin kuumeen takia lääkärikustannusten takia.

Viruksen laaja leviäimen olisi vakava uhka maan kansanterveydelle, sillä ahtaasti asutuissa slummeissa taudit leviävät helposti.

Delhin apteekit tyhjentyivät jo eilen kasvosuojaimista ja käsideseistä. Paikalliset ovat myös aloittaneet ruoan hamstraamisen. Metrossa näkyi jo paljon matkustajia kasvosuojaimet päällä.

Lentokentillä aloitettiin jo muutama viikko sitten matkustajien tarkkailu ja viranomaiset ovat tehostaneet valvontatoimia. Taudin leviämisen todellinen kuva kuitenkin paljastunee vasta muutaman viikon kuluttua.

Intiassa koronavirus on jo aiheuttanut elektroniikka-alalla komponenttipulaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja