Mainos

Itä-Suomessa röyhkeitä varkaita: Pakettiautolla liikkeen portista läpi – mopoilija vei pyöräilijältä laukun

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa kahdesta erillisestä rikoksesta, jotka tapahtuivat eilen illalla poliisilaitoksen alueella. 

Eilen kello 22.30 maissa hätäkeskukseen tuli ilmoitus, jonka mukaan Varkaudessa oli ajettu autoliikkeestä pakettiauto porttien läpi.

Poliisipartiot havaitsivat auton ajavan Varkauden suunnasta VT 23:lla hieman ennen Pieksämäkeä. Pakettiauton kuljettaja ei piitannut poliisin näyttämistä pysähtymismerkeistä, vaan pakeni kovalla nopeudella kohti Pieksämäkeä.

VT 23:n ja Jäppiläntien risteyksessä auto ajoi poliisipartion asettamaan piikkimattoon ja tämän jälkeen auto suistui risteysalueen yli ja törmäsi valaisinpylvääseen, joka katkesi törmäyksen voimasta. Pakettiauto luisui vielä jonkin matkaa metallisen turvakaiteen päällä.

Anastettua autoa kuljetti vuonna 1976 syntynyt varkautelainen mies. Hän loukkaantui lievästi tapahtuman yhteydessä ja hänet toimitettiin sairaalaan Kuopioon. Kuljettajalle suoritettu puhalluskokeen tulos oli 1.6 promillea eikä hänellä ole myöskään ajo-oikeutta. Anastettu pakettiauto vaurioitui kauttaaltaan.

Kontiolahdella mopolla tai moottoripyörällä liikkunut henkilö anasti olkalaukun polkupyörällä liikkuneelta 19-vuotiaalta naiselta Jokirannantiellä eilen noin kello 21.30.

Nainen oli ajanut polkupyörällä Jokirannantietä Utran suunnasta kohti Vanhaa Nurmeksentietä. Mopoilija tai moottoripyöräilijä oli ajanut muutaman kerran edestakaisin naisen ohi, kunnes Onnelantien lähellä hän oli tullut pyöräilijän takaa, ohittanut pyöräilijän oikealta raviojan puolelta ja tempaissut naisen olkalaukun polkupyörän ohjaustangosta.

Nainen oli kaatunut tapahtuman yhteydessä ojaan.

Poliisi löysi anastetun laukun Utrasta, Utransaarien kohdalta lähtevän kevyen liikenteen varrelta. Laukusta oli anastettu valkoinen lompakko, muu laukun sisältö oli levitelty ojaan.

Havaintoja tähän varkauteen liittyen voi ilmoittaa suoraan tutkijalle numeroon 029 545 5676, sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 klo 08-16.15.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.