ISW: Venäläisjoukot teloittivat ukrainalaisia sotavankeja

Venäläisjoukot ovat teloittaneet ukrainalaisia sotavankeja Donetskin alueella Itä-Ukrainassa sijaitsevassa Klishchiivkan kylässä Bahmutin eteläpuolella, kirjoittaa Ukrainan sotaa tiiviisti seuraava ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) päivittäisessä raportissaan

ISW:n mukaan ukrainalasten sotavankien teloitukset näkyvät venäläislennokin 9. helmikuuta kuvaamassa kuvamateriaalissa. Nauhoitteessa ISW:n mukaan venäläissotilas teloittaa yhden aseettoman ja kädet ylhäällä antautumassa olleen ukrainalaisen sotavangin ja toisen heittämällä käsikranaatin maakuoppaan. MTV Uutiset ei ole pystynyt vahvistamaan ISW:n tietoja. 

Taistelukyvyttömiksi tunnustettujen sotilaiden ja erityisesti niiden, jotka ovat selvästi ilmaisseet aikomuksensa antautua, rikkoo Geneven sopimuksen 41. artiklaa kansainvälisten aseellisten selkkausten uhrien suojelemisesta.

Samanlaista kuvamateriaalia on nähty myös aiemmin, kun viime vuoden joulukuussa venäläisjoukot teloittivat ISW:n mukaan ukrainalaisia sotavankeja lähellä Robotynen kylää Etelä-Ukrainassa.

ISW kirjoittaa venäläisjoukkojen ryhmitysten osoittavan, että ukrainalaisten sotavankien teloitukset eivät rajoitu ainoastaan yhteen rintamasektoriin tai yhteen venäläisjoukkojen hallinnassa olevaan alueeseen.

Ukrainan yleinen syyttäjänvirasto on ISW:n mukaan aloittanut tapauksesta tutkinnan.

Pian kaksi vuotta Ukrainan sotaa - mitä Venäjä tavoittelee? 9:44
Pian kaksi vuotta Ukrainan sotaa - mitä Venäjä tavoittelee?

Lue myös:

    Uusimmat