ISW: Venäjä jatkaa "merkityksettömiä" hyökkäyksiä, vaikka sen pitäisi nyt puolustautua

Ukrainalaistoimittaja Illia Ponomarenko vieraili Venäjältä vapautetuilla alueilla 1:22
Katso video: Ukrainalaistoimittaja vieraili Venäjältä vapautetuilta alueilta

Venäjä jatkaa "merkityksettömiä" hyökkäyksiä sen sijaan, että se keskittyisi Ukrainan vastaiskujen torjumiseen, kertoo tutkimusorganisaatio Institute for the Study of War (ISW).

Venäjä jatkaa iskuja Bakhmutin kaupunkiin ja useisiin kyliin Donetskin kaupungin lähistöllä, vaikka se tarvitsisi hupenevia resurssejaan puolustautuakseen Ukrainan joukoilta.

ISW:n mukaan iskuilla on tunnearvoa Venäjän sotapyrkimyksiä tukeville Donetskin separatistijoukoille.

– Venäläisillä ei ole toivoakaan saavuttaa Bakhmutin tai Donetskin kaupungin ympäristössä niin laajaa edistystä, että se horjuttaisi ukrainalaisten vastaiskuja, ISW:n sivuilla kirjoitetaan.

ISW:n mukaan venäläiset vaikuttavat lähes "robottimaisesti" vain pyrkivän uusiin aluevaltauksiin Donetskin alueella, vaikka tällainen toiminta on täysin irrallaan todellisuudesta.

ISW myös arvioi, että Venäjä on epäonnistunut joukkojensa tukemisessa itäisessä Harkovassa ja Luhanskissa, minkä seurauksena Ukrainan koillisosat ovat tällä hetkellä hyvin haavoittuvaisia ukrainalaisten vastaiskuille.

– Venäläiset ovat voineet päättää olla puolustamatta tätä aluetta, vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin on toistellut "erikoisoperaation" tarkoituksena olevan "vapauttaa" Donetskin ja Luhansk.

Venäjän tapa priorisoida etelässä valtaamiensa alueiden puolustamista koillis-Ukrainan sijaan on kuitenkin strategisesti järkevää, ISW arvioi. Eteläisen Ukrainan aluevaltaukset ovat kriittisempiä kuin koillis-Ukrainan harvaan asuttu maaseutu.

ISW:n mukaan jatkuvat hyökkäykset Bakhmutin ja Donetskin kaupunkeihin asettavat silti Venäjän päätöksentekokyvyn kyseenalaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat